News

0-3! Liverpool pierde primul meci din Premier League în acest campionat și ratează șansa de a bate mai multe recorduri. Sezonul invincibil al lui Arsenal rămâne în picioare

29.02.2020 | 21:43
03 Liverpool pierde primul meci din Premier League in acest campionat si rateaza sansa de a bate mai multe recorduri Sezonul invincibil al lui Arsenal ramane in picioare
ADVERTISEMENT

Liverpool a pierdut meciul din deplasare cu Watford, 0-3 și a suferit prima înfrângere din Premier League, după o pauză de mai bine de un an și anume de la data de 3 ianuarie 2019, într-un duel cu Manchester City.

Liverpool, prima înfrângere în Premier League

Liverpool a pierdut meciul din deplasare cu Watford și a suferit prima înfrângere în Premier League, după o pauză de aproximativ un an și două luni. Astfel, „cormoranii” ratează  șansa de a se apropia de sezonul fără înfrângere făcut de Arsenal sub comanda lui Arsene Wenger.

ADVERTISEMENT

În urma înfrângerii, Liverpool rămâne pe primul loc, cu un avataj de 22 de puncte față de Manchester City, care are un meci mai puțin jucat, în timp ce Watford scapă pentru un moment de problemele retrogradării, ei fiind penultimii din campionatul Angliei înaintea meciului cu Liverpool.

„Cormoranii” au ratat șansa de a stabili un alt record în Premier League și anume de 19 victorii consecutive în Premier League, dar și șansa de a fi obține 50 de victorii consecutive în prima ligă din Anglia.

ADVERTISEMENT

Recordurile stabilite de Liverpool

Liverpool are un sezon excepțional în Premier League, iar în ciuda faptului că a pierdut drastic în fața penultimei echipe din Premier League, trupa lui Jurgen Klopp a stabilit mai multe recorduri. După 27 de runde din actualul sezon de Premier League, „cormoranii” au acumulat un total fabulos de 79 de puncte.

Singurul meci din actualul sezon pe care Liverpool l-a pierdut a fost în fața lui Atletico Madrid, în „optimile” Champions League (0-1), fără a pune la socoteală supercupa Angliei pierdută la penalty-uri de „cormorani” în fața lui Manchester City din vară.

ADVERTISEMENT

„Nu trebuie să ne panicăm, Watford a jucat foarte bine astăzi, asta este realitatea.

Doar media vorbește despre recorduri, noi trebuie să ne concentrăm cât mai bine pe meciuri și să câștigăm cât mai multe. Trebuie să rămânem concentrați”, a fost reacția lui Virgil van Dijk după meciul cu Watford.

Recordurile stabilite de Liverpool în acest sezon:

  • cel mai bun start de sezon din fotbalul european: 79 de puncte din 81 posibile
  • cele mai multe victorii consecutive obținute pe teren propriu: 21
  • prima echipă engleză care realizează tripla internațională: Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor 
  • cei mai mulți rivali din Premier League învinși într-un sezon: 19 (la egalitate cu Manchester City)
ADVERTISEMENT
Tags: