Sport

Liverpool – Real Madrid 2-5, meci al recordurilor în Liga Campionilor. Bornele negative atinse de „cormorani” și performanța lui Salah

Liverpool și Real Madrid au fost protagonistele unui meci istoric, scor 2-5 în optimile Ligii Campionilor. Cele două formații au scris istorie pe Anfield.
22.02.2023 | 10:52
Liverpool  Real Madrid 25 meci al recordurilor in Liga Campionilor Bornele negative atinse de cormorani si performanta lui Salah
Liverpool - Real Madrid 2-5, meci al recordurilor în Liga Campionilor. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Real Madrid a revenit spectaculos în fața lui Liverpool, după ce „cormoranii” aveau un avantaj de două goluri după 14 minute. Campioana Europei a marcat de cinci ori consecutiv și a făcut un pas mare către sferturile de finală ale celei mai titrate competiții din Europa la nivel de club.

Liverpool – Real Madrid 2-5, serie de recorduri istorice în Liga Campionilor

Probabil una dintre cele mai spectaculoase meciuri din Liga Campionilor în actualul sezon, partida de pe Anfield a stabilit o serie de recorduri istorice care l-a prins pe Istvan Kovacs la centru. Arbitrul român a avut de condus o partidă dificilă în care a fost nevoit să ia mai multe decizii la limită.

ADVERTISEMENT

O statistică interesantă a celor de la OptaJoe spune că Real Madrid este prima echipă care marchează cinci goluri în Liga Campionilor, deși a șutat pe poartă mai puțin de 10 ori. Echipa lui Carlo Ancelotti a avut o eficiență ridicată, reușind să fructifice cinci din cele nouă șuturi pe spațiul porții.

Totodată, căderea drastică a lui Liverpool nu putea rămâne fără consecințe negative. Echipa condusă de Jurgen Klopp a devenit prima echipă din istoria Ligii Campionilor care să aibă 2-0 și să piardă la o diferență de trei sau mai multe goluri. Mai mult decât atât, a fost pentru prima oară când Liverpool încasează patru sau mai multe goluri pe teren propriu într-o competiție europeană.

ADVERTISEMENT

Vinicius, performanță istorică după „dubla” pe Anfield

Vinicius a făcut o partidă senzațională împotriva lui Liverpool, profitând de eroarea lui Alisson care a fost de cascadorii râsului. Tânărul fotbalist brazilian, în vârstă de 22 de ani și 224 zile, a devenit cel mai tânăr autor al unei „duble” pe Anfield de la Johan Cruyff încoace.

Legendarul fotbalist olandez a reușit să marcheze două goluri pe stadionul lui Liverpool într-un meci la vârsta de 19 ani și 233 de zile. În cele din urmă, Liverpool a înregistrat și recorduri pozitive. Darwin Nunez, care a înscris un gol splendid, primul al meciului, cu călcâiul, a fost cel mai rapid pe Anfield reușit de „cormorani” în Champions League.

ADVERTISEMENT

Un alt record spune că Real Madrid a marcat cinci goluri în două meciuri consecutive în Liga Campionilor pentru a doua oară în istorie. Prima oară se întâmpla în noiembrie 1998. Totodată, echipa lui Carlo Ancelotti este doar a doua echipă care marchează de cinci ori pe Anfield în Liga Campionilor după Ajax în 1966.

Mohamed Salah a scris istorie în Liverpool – Real Madrid 2-5 din Liga Campionilor

Mohamed Salah a stabilit o serie de recorduri, deși Liverpool a pierdut cu Real Madrid pe teren propriu. Starul egiptean este primul fotbalist care a marcat gol și a pasat decisiv în opt meciuri diferite din Liga Campionilor. Mai mult decât atât, fotbalistul lui Liverpool a ajuns la cota 44 de goluri în CL și l-a egalat pe Didier Drogba în topul celor mai prolifici atacanți africani din cea mai tare competiție europeană inter-cluburi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mohamed Salah a devenit golgheterul lui Liverpool în cupele europene cu 42 de goluri, unul mai mult decât legendarul Steven Gerrard. Tot din lotul „cormoranilor”, Stefan Bajcetic a obținut titlul de cel mai tânăr fotbalist care să fie pe teren din primul minut pentru Liverpool în Liga Campionilor.

Karim Benzema este „călăul” lui Liverpool. Balonul de Aur, care a înscris de două ori în meciul tur din optimi, a ajuns la șase reușite în poarta „cormoranilor” în Liga Campionilor, devenind primul fotbalist din istorie care atinge această cotă în fața lui Liverpool.

ADVERTISEMENT