ADVERTISEMENT
Fotbal international

Liverpool și Manchester United, afacere istorică. 5 miliarde de euro pentru o nouă competiție europeană

Autor: Claudiu Ilie | 20.10.2020 | 18:16
Liverpool și Manchester United, afacere istorică. 5 miliarde de euro pentru o nouă competiție europeană
Liverpool și Manchester United pun la cale o afacere care să revoluționeze fotbalul din Europa. Sursa foto: hepta.ro

Liverpool și Manchester United pun la cale o afacere care să revoluționeze fotbalul din Europa. Cele două mari rivale din Anglia vor să înființeze, împreună cu FIFA și cu alte cluburi uriașe, o competiție care să detroneze Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Presa britanică anunță că vor fi investite 5 milioane de euro pentru a crea competiția care va purta denumirea de „European Premier League”. La ea vor lua startul 16 sau 18 super echipe din primele cinci campionate ale bătrânului continent: Premier League, LaLiga, Serie A, Ligue 1 și Bundesliga.

Real Madrid este primul mare club din Europa care s-a alăturat deja proiectului lui Liverpool și Manchester United. „Galacticii” sunt echipa cu cele mai multe trofee UEFA Champions League din istorie, 13 la număr.

Liverpool și Manchester United înființează European Premier League

Englezi scriu că, pe lângă Liverpool, Manchester United și Real Madrid, alte 12 cluburi și-au anunțat intenția de a participa la acest proiect dotat cu premii de sute de milioane de euro. Primul sezon al noii competiții ar urma să aibă loc în anul 2022. Partidele se vor disputa în sistem tur-retur, urmând ca primele clasate să joace la final meciuri eliminatorii pentru a desemna câștigătoarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Un anunț oficial în ceea ce privește European Premier League ar urma să fie făcut până la finalul acestui an. Cert este că, în cazul în care proiectul va deveni realitate, conducătorii fotbalului englez vor să renunțe la sistemul Premier League cu 20 de echipe și să treacă la unul cu 18 echipe, iar Cupa Ligii Angliei și Supercupa Angliei să fie desființate.

Liverpool și Manchester United nu sunt singurele echipe din Anglia care ar urma să participe în noua ligă. Arsenal, Chelsea, Manchester City sau Tottenham au fost și ele invitate. Unul dintre granzii Premier League va rămâne însă pe dinafară. Anglia va primi doar cinci locuri în acest proiect.

Din European Premier League nu vor lipsi nici formațiile care au dominat în ultimele sezoane LaLiga, Ligue 1, Serie A și Bundesliga. Presa internațională e convinsă că Atletico Madrid, Barcelona, PSG, Bayern Munchen și Juventus vor fi și ele în competiție.

ADVERTISEMENT

Cine investește în competiția care va rivaliza cu UEFA Champions League

Conform SkySports, European Premier League va fi finanțată de JP Morgan, renumita bancă de pe Wall Street. Aceasta ar urma să își recupereze banii investiți prin intermediul drepturilor de televizare.

În cazul în care acest proiect va deveni realitate, noua competiție ar putea revoluționa întreg sportul mondial din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!