Sporturi

Liverpool – Tottenham – reeditarea finalei UCL, cine se impune in Premier League?

26.10.2019 | 13:41
Liverpool  Tottenham  reeditarea finalei UCL cine se impune in Premier League

La aproximativ cinci luni distanță după ce au jucat pentru trofeul Ligii Campionilor, Liverpool și Tottenham se vor afla din nou față în față. De această dată, în marele derby al etapei a 10-a în Premier League, programat duminică, de la ora 18:30.

„Cormoranii” au câștigat finala la Madrid cu 2-0, iar acum își așteaptă adversarii pe „Anfield” cu un avans de 13 puncte în campionat. Tocmai acel meci din capitala Spaniei ar putea transforma Liverpool – Tottenham într-o mare rivalitate în următoarea decadă. Deocamdată, rămâne de văzut ce reacție vor avea londonezii, în fața unui adversar care arată indestructibil.

Deschide aici cont la Superbet și pune pariuri inspirate pe prima liga din Anglia! 

## CUM AR PUTEA ARĂTA LIVERPOOL

Liverpool a pierdut doar două puncte în acest sezon, chiar în ultima rundă cu Manchester United (1-1). Acest rezultat a pus capăt unei serii impresionante de 17 victorii consecutive în Premier League.

„Cormoranii” au fost destul de norocoși în ultimele etape, pentru că egalul pe Old Trafford a venit în minutul 86, cu Leicester a câștigat dintr-un penalty transformat de Milner în minutul 95 (scor 2-1), chiar și la Sheffield golul victoriei a venit spre minutul 70 (scor 1-0).

Înaintea întâlnirii cu Tottenham, Liverpool a înregistrat însă un succes cât se poate de clar în Liga Campionilor, 4-1 la Genk. A fost meciul în care a strălucit Alex Oxlade-Chamberlain, autor a două goluri foarte frumoase. Mijlocașul ar putea începe totuși pe banca de rezerve în această întâlnire. La derby, Klopp ar putea să meargă pe trio-ul deja bine sudat la mijloc, Henderson – Fabinho – Wijnaldum. Cu Genk au mai înscris Mane și Salah, ultimul revenit după absența cu Manchester United.

Xherdan Shaqiri și Nathaniel Clyne sunt absenți, în timp Trent Alexander-Arnold și Joel Matip au putea reveni în primul „11”, după ce au fost menajați la mijlocul săptămânii. Ei au resimțit anumite leziuni.

Vezi toate cotele mărite și toate pariurile speciale pe care Superbet ți le oferă pentru super meciul etapei a zecea în Premier League!

## ECHIPA DE LA ULTIMUL MECI AR PUTEA FI PĂSTRATĂ

Tottenham are un singur succces în ultimele patru etape, 2-1 cu Southampton. În ultima rundă a obținut pe final un punct cu codașa Watford, 1-1. Londonezii nu au trecut prin cea mai bună perioadă, dar în niciun caz Liverpool nu va avea un meci mai lejer.

În jocurile cu adversare din Big Six, băieții lui Pochettino au fost la înălțime în acest sezon, reușind să termine cu 2-2 atât la Manchester City, cât și la Arsenal. În această ultimă întâlnire au condus chiar cu 2-0. Este evident, dacă Tottenham mai speră în lupta la titlu în acest sezon, este obligată să depășească aceste rezultate, pentru că altfel cormoranii s-ar desprinde deja la 16 puncte, o diferență aproape imposibil de recuperat ulterior, la cum merge trupa lui Klopp.

După o perioadă mai slabă, Tottenham a avut o reacție de echipă mare în această săptămână, reușind să învingă Steaua Roșie cu 5-0 în Liga Campionilor. Son și Kane au realizat câte o „dublă”, iar Lamela a oferit două pase decisive și a marcat un gol.

Hugo Lloris este singura mare absență a oaspeților. Pochettino ar putea fi tentat să-și betoneze mijlocul cu Ndombele, Winks și Sissoko, iar în atac Lamela să intre într-un trio cu Son și Kane.

Descarcă de aici aplicația Superbet și ai cele mai bune cote și oferte de pariere, avancronicile și statisticile complete ale tuturor evenimentelor sportive importante!

## LIVERPOOL FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU TOTTENHAM ÎN PREMIER LEAGUE

De câțiva ani, ambele formații sunt implicate direct în lupta pentru titlu, dar nu au reușit încă să ajungă să guste șampania din trofeul Premier League. În 2016, Tottenham a fost împiedicată de Leicester să câștige, în timp ce Liverpool a fost nevoită să înfrunte în ultimele două sezoane opoziția lui Pep Guardiola & Manchester City și a cedat într-un final. În orice caz, indiferent de situația din clasament a celor două formații, jocurile dintre Liverpool și Tottenham au fost mai mereu un „deliciu” pentru fani, pentru spectatori în general.

De când întrecerea din Anglia a fost redenumită Premier League, cele două formații s-au întâlnit de 54 de ori. Liverpool a câștigat 25 de meciuri, iar Tottenham s-a impus în 14. Londonezii s-au impus însă doar în două jocuri pe „Anfield”, ultima dată în mai 2011, când au închis tabela cu 2-0. Pentru oaspeți au marcat atunci Modric și Van der Vaart.

În ultimele cinci meciuri directe, Liverpool a câștigat trei, iar Tottehnam unul. Tot în această perioadă, patru jocuri au fost de over 2.5 goluri, iar cormoranii au înscris în patru din cele cinci ocazii câte două goluri. În sezonul trecut pe „Anfield”, gazdele au câștigat în minutul 90, scor 2-1, în urma unui autogol al lui Alderweireld.

## CINE AR PUTEA SĂ ÎNSCRIE

Mo Salah și Harry Kane ar fi oamenii de gol pentru cele două formații în această întâlnire. Egipteanul are deja șase goluri împotriva echipei Tottenham, în opt meciuri în care a fost titular. Patru goluri au fost realizate pentru Liverpool, iar două pentru Basel și Fiorentina.

Harry Kane a fost implicat în șapte goluri împotriva cormoranilor în nouă apariții, cu cinci goluri și două pase decisive.

## CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Doar doi dintre cei 28 de jucători care au evoluat în finala Ligii Campionilor din luna mai nu mai pot juca azi în Liverpool – Tottenham. Este vorba despre Trippier și Llorente, ambii de la Tottenham.
  • Liverpool are șanse foarte mari să alinieze pe „Anfield” același „11” din finala Ligii Campionilor.
  • În patru din cele cinci jocuri oficiale din acest sezon pe pe teren propriu, Liverpool a marcat cel puțin trei goluri. A și primit de fiecare dată cel puțin un gol.
  • Tottenham caută prima victorie în deplasare împotriva unui lider în Premier League după 27 de ani. În 1992, londonezii câștigat cu Blackurn cu 2-0.

Echipele probabile:

Liverpool: *Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane*

Tottenham: *Gazzaniga; Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Winks, Ndombele; Lamela, Kane, Son*