Sport

Liverpool – Villarreal 2-0, semifinala Champions League. „Submarinul galben” a luat apă pe „Anfield”

Liverpool a învins-o mult mai clar decât o arată scorul (2-0) pe Villarreal în cea de-a doua semifinală a Ligii Campionilor și este cu o jumătate de pas în finala de la Paris. Returul e marți, 3 mai, de la ora 22:00
27.04.2022 | 23:50
Liverpool  Villarreal 20 semifinala Champions League Submarinul galben a luat apa pe Anfield
Sadio Mane a marcat cel de-al doilea gol al lui Liverpool în semifinala cu Villarreal. foto: uefa.com
ADVERTISEMENT
27-04-2022
18:59

Liverpool - Villarreal 2-0 (Estupinan 53 aut., Mane 56)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 65: Golul marcat de Robertson este anulat pentru offside.

Min. 56: GOOOL LIVERPOOL! Salah îl găsește cu o pasă filtrantă pe Mane, care înscrie cu un șut din 10-12 metri.

Min. 53: GOOOL LIVERPOOL! Mingea centrată de Henderson de pe dreapta este deviată de Estupinan, îl păcălește pe Rulli și intră în plasă.

Min. 50: Fabinho reușește să marcheze, dar golul este anulat pentru un offside la van Dijk, care îi pasase brazilianului decisiv.

Min. 41: Thiago Alcantara șutează senzațional de la 20 de metri, mingea lovește încheietura barelor și iese în out de poartă.

Min. 35: Salah șutează din vole, cu dreptul, de la 10 metri, peste poarta lui Rulli.

Min. 33: Mane șutează din întoarcerea de la marginea careului, mingea este deviată și trece puțin pe lângă poartă.

Min. 31: Rulli respinge din nou cu greutate un șut al lui Diaz.

Min. 13: Diaz șutează periculos de la marginea careului, Rulli respinge în față, apoi revine și reține.

Min. 11: Mane reia incredibil cu capul din 6 metri pe lângă poartă, după o centrare a lui Salah.

Min. 10: Liverpool domină cu autoritate începutul partidei, având o posesie de 77%. Totuși, „cormoranii” nu și-au creat mari ocazii de gol, doar Mane fiind aproape de gol în minutul 8, după un corner.

Min. 1: A început partida.

27-04-2022
17:48

Echipele de start la Liverpool - Villarreal

Au apărut echipele de start la Liverpool – Villarreal, cea de-a doua semifinală din actuala ediție a Ligii Campionilor.

Jurgen Klopp forțează în atac cu tro-ul Salah – mane – Diaz, în timp ce Unai Emery îi răspunde cu Lo Celso și Danjuma.

27-04-2022
09:08

Villarreal, susținere importantă pe Anfield Road

Villarreal va fi susținută de un număr impresionant de fani la meciul cu Liverpool de pe Anfield Road, din prima manșă a semifinalelor Champions League.

Conform cotidianului As, aproximativ 3.000 de suporteri ai ”submarinului galben” vor merge în Anglia pentru a fi alături de elevii lui Unai Emery în cel mai important moment al echipei, acesta însemnând un record în istoria clubului.

Spre exemplu, finala Europa League de anul trecut, de la Gdansk, în care Villarreal a învins Manchester United la loviturile de departajare, spaniolii au fost susținuți de doar 2.000 de fani.

Meciul Liverpool – Villarreal are loc miercuri, 27 aprilie, cu începere de la ora 22:00, în prima manșă a celei de-a doua semifinale din Champions League. Partida retur se va desfășura pe terenul echipei spaniole marți, 3 mai, de la aceeași oră.

Unde se joacă meciul Liverpool – Villarreal, din semifinalele Champions League

Întâlnirea Liverpool – Villarreal se dispută miercuri, 27 aprilie, de la ora 22:00, pe legendarul stadion „Anfield Road” din orașul Beatleșilor, în prima manșă a semifinalei de Champions League. Interesul în jurul meciului este uriaș, iar toate biletele s-au epuizat în timpul record de 120 de minute de la punerea lor în vânzare.

ADVERTISEMENT

Atât de mare este interesul în jurul partidei încât cererea de bilete a fost aproape triplă, dar, ca peste tot, unde există o protecție a abonaților, prioritate au avut aceștia și abia după aceea s-au comercializat bilete la liber. Oricum, conform protocolului UEFA, oaspeții au rezervat un procent de 10 la sută, care s-a epuizat rapid.

Cine transmite la TV partida Liverpool – Villarreal

Partida Liverpool – Villarreal se joacă miercuri, 27 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul „Anfield Road”, în prima manșă a semifinalei Champions League și va putea fi urmărită pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Liverpool, se anunță o zi de miercuri, 27 aprilie, cu un cer variabil, mai mult senin, dar maxima din termometre nu va sări mai sus de 14 grade la ora prânzului. Cum meciul are loc la ora locală 20:00 (22:00 ora României), temperatura va scădea cam la jumătate. Polonezul Szymon Marciniak a fost desemnat să conducă acest meci.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Liverpool – Villarreal

Nicicând nu a stat atât de bine Jurgen Klopp ca până acum în privința stării de sănătate a lotului avut la dispoziție. În afara brazilianul Roberto Firmino, aflat sub observația staff-ului medical, care este incert, nu mai există nici un alt jucător indisponibil la Liverpool.

ADVERTISEMENT

Nici Villarreal nu se poate plânge că ar avea infirmieria plină. Însă este certă absența experimentatului fundaș lateral Alberto Moreno, cu ani buni petrecuți în Premier League la… Liverpool și sub semnul întrebării, medicii urmând a decide miercuri la prânz, cea a unui om cheie în angrenajul lui Unai Emery, atacantul Gerard Moreno.

Echipele probabile la Liverpool – Villarreal

  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago -; Salah, Jota, Mane. Antrenor: Jurgen Klopp
  • Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Estupinan – Parejo, Capoue, Coquelin – Lo Celso, Alcacer, Danjuma. Antrenor: Unai Emery
ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Liverpool – Villarreal

Casele de pariuri nu au ținut cont sau nu vor să ia în considerare performanța extraordinară a celor de la Villarreal din sferturi, „Submarinul galben” eliminând pe Bayern Munchen, și acordă o cotă foarte joasă la victorie „cormoranilor”, 1,30. Pentru a produce o nouă explozie în Champions League, Villarreal are cotă 12,00, iar varianta „X2” are cotă 4,30. Un gol înscris de spanioli ajunge și el la 2,20.

Cele două echipei s-au mai întâlnit în urmă cu șase ani, 2016, tot în faza semifinalelor, dar în Europa League. A fost 3-0 la Liverpool pentru gazde și 1-0 pentru iberici acasă. De atunci, doar Millner și Firmino de la Liverpool se mai află în lot. „Cormoranii” au pierdut atunci finala, cu 3-1, în fața Sevillei. Iar antrenorii celor două echipe erau Jurgen Klopp și Unai Emery, adică exact cei care vor sta față în față miercuri seară!

Drumul spre semifinale

Liverpool a fost performera fazei grupelor din Champions League, cu victorii pe linie în Grupa B în „dublele” cu Atletico Madrid, AC Milan și FC Porto, fiind singura echipă care a obținut maximum de puncte. În fazele eliminatorii, „cormoranii” au trecut de Inter Milano și Benfica Lisabona.

Villarreal, în schimb, a terminat pe 2 în grupa F, după Manchester United, dar înaintea Atalantei și a lui Young Boys. „Submarinul galben” a făcut însă prăpăd în „optimi” și „sferturi”, unde le-a eliminat pe rând pe Juventus și Bayern Munchen.

Parcursul lui Liverpool până în semifinale

  • Faza grupelor: 3-2 (a) și 2-1 (d) cu AC Milan, 5-1 (d) și 2-0 (a) cu FC Porto, 3-2 (d) și 2-0 (a) cu Atletico Madrid;
  • Optimi de finală: 2-0 (d) și 0-1 (a) cu Inter;
  • Sferturi de finală: 3-1 (d) și 3-3 (a) cu Benfica;

Parcursul lui Villarreal până în semifinale

  • Faza grupelor: 2-2 (a) și 3-2 (d) cu Atalanta, 1-2 (d) și 0-2 (a) cu Manchester United, 4-1 (d) și 2-0 (a) cu Young Boys;
  • Optimi de finală: 1-1 (a) și 3-0 (d) cu Juventus;
  • Sferturi de finală: 1-0 (a) și 1-1 (d) cu Bayern Munchen;
ADVERTISEMENT