FOTO / Simona Halep, în 2013: ONE MILLION DOLLAR BABY!

După Virginia Ruzici, Ruxandra Dragomir, Irina Spîrlea şi în bună parte Mariana Simionescu (pînă la căsătoria cu Bjorn Borg) tenisul românesc şi-a găsit cea mai strălucitoare regină în...
FOTO  Simona Halep in 2013 ONE MILLION DOLLAR BABY

După Virginia Ruzici, Ruxandra Dragomir, Irina Spîrlea şi în bună parte Mariana Simionescu (pînă la căsătoria cu Bjorn Borg) tenisul românesc şi-a găsit cea mai strălucitoare regină în persoana constănţencei Simona Halep. Cine ar fi pariat cu trei-patru ani în urmă pe  ascensiunea de-a dreptul fantastică a jucătoarei pe care lumea tenisului şi iubitorii sportului, în general, o reţineau în faţa ochilor  nu pentru calitatea tenisului practicat, ci pentru dotările de la mama natură care creau mai degrabă imaginea unui sex-simbol? Cu siguranţă, puţini erau cei care privind mai mult în decolteul Simonei mai erau capabili să-şi aducă aminte că această puştoaică avea deja în CV o finală sută la sută românească în proba de junioare pe zgura de la Roland Garros şi că, de foarte multe ori, copiii care au cîştigat Openul francez au ajuns apoi nume sonore în circuitele ATP şi WTA.

Este pariul Serenei Williams

Simona este însă îndrăgostită iremediabil de sportul pe care-l practică. Şi pentru a-i arăta că pentru a ajunge în vîrf este gata de orice sacrificiu, a decis că nu poate progresa purtînd cu ea cele două bijuterii din zestrea fizică personală,  mult prea incomode ca mărime şi greutate pentru cineva care trebuie să fie capabil să zboare dintr-o parte într-alta a terenului. 99 la sută dintre femei nu sunt mulţumite de ce au primit de la natură şi apelează la silicoane, Simona face parte din acea selectivă categorie de 1 la sută care a dorit să îşi micşoreze dotările, pentru că ea respiră doar zgura, iarba sau cimentul turneelor la care participă. Şi tenisul practicat de Halep a început să semene din ce în ce mai mult cu raliurile cîştigătoare ale jucătoarelor din vîrful piramidei.

Cea care a remarcat prima calităţile tehnice şi puterea de luptă ale româncei a fost numărul 1 mondial Serena Williams. În urmă cu doi ani Serena a făcut o declaraţie care atunci părea puţin hazardată şi lumea nu prea a luat-o în seamă. Îmi place Simona Halep. Are o îndîrjire cu care loveşte mingea absolut remarcabilă. Nu renunţă niciodată la nici o minge şi serveşte neaşteptat de bine pentru statura ei. Poate ajunge peste puţină vreme una dintre cele mai bune jucătoare din circuit”.

Doi ani a durat încălzirea pentru cele şase titluri

Începutul urcuşului în universul senioarelor a fost greu, dar Simona nu cunoaşte pasul înapoi. Şi timp de doi ani, între 2010-2012 a muncit ca un sclav, s-a antrenat pînă la ultima picătură de energie şi a acumulat puncte, dar mai ales experienţa marilor bătălii în turneele la care a participat. Şi a avertizat că va veni curînd vremea cînd se va vorbi mult de ea prin cele trei finale pierdute. De două ori în acelaşi loc, în Maroc, la Fer, în 2010 , 4-6 2-6 în faţa cehoaicei Sveta Benesova şi în 2011 a italiencei Alberta Brianti 4-6, 3-6, iar în 2012 Openul belgian de la Bruxelles, unde a bătut-o una dintre jucătoarele de top 10, poloneza Agnieszka Radwanska, 5-7, 0-6.

6 trofee în 2013!

Anul acesta însă, fata antrenată de Adrian Marcu, pregătită de instructorul de fitness Titi Cercel şi manageriată de Virginia Ruzici, a început asaltul şi probabil dacă nu ar fi avut o perioadă de vreo patru-cinci săptămîni acum, înspre toamnă, de recul, ar fi putut termina în primele zece ale lumii. Pentru că în 2013 Halep are şase victorii. Primele ei cinci turnee adjudecate la senioare, alături de Turneul Campioanelor de la Sofia. Şi adversarele nu au avut nici o şansă în finale, cu excepţia austriecei Yvonne Meusberger, care la Budapesta a dus meciul în trei seturi. În rest succese la foc automat, fără drept de apel:

6-3, 6-3 cu germana Andrea Petkovic la Nurnberg pe 15 iunie 2013 este momentul istoric al primului succes.

Simona-Halep-Nurnberg-2013-JM115729IO

6-4, 6-2 cu Kirsten Flipkens la Hertogenbosch, în Olanda

hhhh

6-3, 6-7, 6-1 cu Meusberger la Budapesta

haaaa

6-2, 6-2 cu puternica Petra Kvitova în finala de la New Haven

halep-new-haven-trophy-facebook

7-6, 6-2 cu Samantha Stosur, dumincă, la Moscova, australianca avînd pînă în acest an 3-o la meciuri directe, dar acum scorul s-a redus la 3-2.

473649-simona-halep

2-6, 6-2, 6-2 cu Samantha Stosur, duminică, 3 noiembrie, în finala Turneului Campioanelor de la Sofia. În urma acestei victorii, Halep a egalat scorul în întîlnirile directe, 3-3.

Victoria de la Turneul Campioanelor a urcat-o pe locul 11

Pentru aceste succese Simona a adunat o sumă considerabilă într-un singur an, peste un milion de euro, iar noul an îl va începe de pe locul 11, poziţie pe care a urcat după succesul din faţa Samanthei Stosur de la Sofia.

 

Tags: