Liviu Antal e peste Kylian Mbappe în cursa pentru Gheata de Aur

Ionut Neamţu    Claudiu Surmei   
în Fotbal international
23/10/2018, 08:43
Liviu Antal e peste Kylian Mbappe în cursa pentru Gheata de Aur GALERIE FOTO
Liviu Antal e peste Kylian Mbappe în cursa pentru Gheata de Aur

Liviu Antal a marcat 20 de goluri pentru Zalgiris Vilnius în acest sezon și e peste Kylian Mbappe în cursa pentru Gheata de Aur. Românul ocupă locul 7 în clasament, în timp ce francezul e pe 9. Antal e golgheter în campionatul Lituaniei și are cu 5 goluri mai mult decât brazilianul Marcos Junior.

Mijlocașul ofensiv al celor de la Zalgiris Vilnius nu a intrat în planurile selecționerului Cosmin Contra pentru partidele pe care reprezentativa României le-a disputat în Liga Națiunilor, deși românul e pe val în Lituania, acolo unde conduce detașat în clasamentul golgheterilor.Acest lucru arată forța naționalei voastre. Dacă cel mai bun atacant din campionatul nostru nu e pe lista convocaților, asta spune ceva. Știu că aveți atacanți în campionatul românesc, la Ludogorets. Liga noastră nu este atât de bine văzută în Europa sau în țara voastră”, a declarat selecționerul Lituaniei, echipă aflată în aceeași grupă cu România în competiție.

Liviu Antal e pe locul 7 în clasamentul pentru Gheata de Aur, peste Kylian Mbappe

Clasamentul pentru Gheata de Aur este dominat de echipe din Nordul Europei, unde campionatele sunt pe final. Liviu Antal este pe locul 7 în acest top, peste francezul Kylian Mbappe, care e pe 9. Pe primul loc se află un jucător brazilian de 28 de ani, Liliu, care a marcat 29 de goluri pentru Nomme Kalju, echipă din Estonia. Pe locul 2 este Paulinho, cu 19 goluri pentru Hacken, din Suedia, iar pe 3 e Patrick Hoban, cu 27 de reușite pentru Dundalk, din Irlanda.

Top 10 jucători – Gheata de Aur

1. Liliu – 29 de goluri – Nomme Kalju (Estonia)
2. Paulinho – 19 goluri – Hacken (Suedia)
3. Patrick Hoban – 27 de goluri – Dundalk (Irlanda)
4. Zakaria Beglarishvili – 26 de goluri – Flora Tallinn (Estonia)
5. Roman Debelko – 25 de goluri – Levadia Tallinn (Estonia)
6. Linus Hallenius – 14 goluri – Sundsvall (Suedia)
7. Liviu Antal – 20 de goluri – Zalgiris Vilnius (Lituania)
7. Klauss – 20 de goluri – Helsinki (Finlanda)
9. Mbappe – 9 goluri – PSG (Franța)
10. Krzysztof Piatek – 9 goluri – Genoa (Italia)

Închide ×