Fotbal international

Liviu Antal, golgeterul lui Zalgiris Vilnius! A marcat în meciurile din Europa League

27.07.2018 | 11:20
Liviu Antal golgeterul lui Zalgiris Vilnius A marcat in meciurile din Europa League

Fost campion al României cu Oţelul Galaţi în 2011 şi fost golgeter al României cu FC Vaslui în 2014, Liviu Antal s-a tot plimbat în ultimii ani prin mai multe campionate, dar din 2017 a devenit golgeterul lui Zalgiris Vilnius. La 29 de ani jucătorul care a strâns şi o prezenţă la echipa naţională în 2011 are deja trecute în CV zece cluburi, ultimul fiind gruparea lituaniană la care activează în prezent.

La Vilnius Antal pare a-şi regăsit calităţile de marcator, prea puţin puse în evidenţă în ultimii ani. Românul a jucat 25 de meciuri în tricoul verde al lui Zalgiris şi are marcate 13 goluri. Iar în Europa League a devenit purtătorul de cuvânt al lituannienilor în faţa porţilor adverse, reuşind să înscrie de trei ori, adică în fiecare meci din Europa League.

Liviu Antal, golgeterul lui Zalgiris Kaunas! Are 13 goluri în 25 de partide

Ultimul gol este foarte important, deoarece a venit în minutul 86 al meciului cu FC Vaduz, formaţia din capitala Liechtenstein, care joacă însă ăn campionatul elveţian, în prezent în liga a doua, dar a fost şi în prima divizie destul de curând. A fost foarte important pentru că a însemnat o preţioasă victorie în manşa întâi a turului secund din Europa League, de la care se va pleca peste o săptămână, la retur.

Antal fusese decisiv şi în primul tur preliminar, în care Zalgiris a avut mult de furcă în faţa faroezilor de la KI Klaksvik. A marcat un gol important în succesul cu 2-1 din Insulele Faroeşi a deschis scorul în partida retur, în care, deşi a jucat acasă Zalgiris a făcut doar un egal, 1-1. Fotbalistul român este foarte iubit de suporteri, iar clubul ar dori să îi prelungească înțelegerea care va expira în iarnă, pe 1,5 ani, cu o altă perioadă, începând din iarnă.

Liviu Antal a jucat prima dată la Concordia Chiajna, între 2007-2008, 21 meciuri, 2 goluri. A urmat un an la Târgu Mureș, 26 meciuri și 6 goluri, trei sezoane cu Oțelul, 83 meciuri, 16 goluri, meciuri în Champions League cu Manchester United, Benfica și FC Basel. După Galați   a urcat mai sus, în Moldova, la FC Vaslui, 63 partide, 20 de goluri. Din 2014 au început peregrinările în afara țării.  Genclerbirligi 9 meciuri și un gol, Beitar Jerusalem 14 jocuri, 3 goluri, Pandurii Tărgu Joi în 2016/207, 24 meciuri și 5 goluri. Scurt intrermezzo la CFR Cluj și fără gol *singurul club unde nu a marcat nici un gol și din 2017 Zalgiris Vilnius.

Liviu Antal, golgeterul lui Zalgiris Kaunas.Este din 2017 în Lituania şi este cel mai iubit jucător din echipă
Liviu Antal, golgeterul lui Zalgiris Kaunas.Este din 2017 în Lituania