Fotbal intern

Liviu Antal, propus la echipa naţională a României! “Eu cred că trebuie chemat!”

24.10.2018 | 14:40
Liviu Antal propus la echipa nationala a Romaniei Eu cred ca trebuie chemat

Liviu Antal l-a depăşit pe Kylian Mbappe în clasamentul pentru Gheata de Aur, iar fotbalistul celor de la Zalgiris Vilnius este propus la echipa naţională a României de impresarul Bogdan Apostu. Mijlocaşul ofensiv a înscris 25 de goluri, a oferit 4 pase decisive în 41 de meciuri jucate pentru gruparea din Lituania, dar n-a intrat în planurile lui Cosmin Contra pentru partidele din Liga Naţiunilor.

Bogdan Apostu este de părere că selecţionerul Cosmin Contra ar trebui să-l cheme pe fotbalistul lui Zalgiris Vilnius la echipa naţională pentru următoarele partide din Liga Naţiunilor. Antal nu este singurul fotbalist care a fost propus. Fostul jucător care a evoluat pentru Petrolul Ploieşti şi UTA Arad crede că Vald Morar ar putea să îi ajute pe “tricolori”.

Liviu Antal a fost propus la echipa naţională a României

„La început făceam această meserie din prisma prieteniei mele cu jucătorii şi pentru că îmi plăcea. Dănălache este unul dintre exemple. Pe el l-am dus în Israel. În 2014, m-am retras din fotbal, la Olimpia Satu Mare. Am decis să o iau pe drumul ăsta, a fost o decizie riscantă, dar mi-am asumat-o. Cred că am făcut alegerea potrivită și la momentul oportun. Pe lângă faptul că din asta îmi câștig existența, este și pasiunea mea. Cred că ăsta este secretul, trebuie să îți placă ceea ce faci. Și Ilie Balaci spunea că trebuie să faci totul cu pasiune. Regula U21 este extrem de importantă în ceea ce înseamna rezultatele echipelor noastre naționale. E un plus și pentru selecționer lucrul acesta. Niciun antrenor nu își asuma această responsabilitate, pentru că avea presiunea rezultatelor.

Echipa națională se bazează pe jucătorii cei mai în formă, astăzi. Nu crede că ar trebui să conteze ce ai făcut acum trei meciuri. Liviu Antal are 27 de goluri în 2018 și 10 assist-uri. Eu cred că trebuie chemat la echipa națională. Vlad Morar este goalgetter-ul campionatului Greciei. Dacă pentru echipa națională contează momentul, de ce acești jucători, care sunt cei mai buni din campionatele lor, nu sunt chemați la echipa națională? În ultimii trei ani, am făcut transferuri în 20 de țări diferite. Nu sunt vrăjitor. Muncesc, iar rezultatele nu întârzie să apară. Eu am și Licența B UEFA, pot antrena la Liga a II-a, dar mi-am dat seama că eu nu sunt făcut pentru asta. Cred că îmi stă mai bine stând la birou și îmbrăcat la costum”, spune Bogdan Apostu.