Sport

Liviu Ciobotariu, prima reacție după transferul lui Vadim Rață la FCSB: „Merita. Este o pierdere foarte grea. Era foarte dificil să nu îi dăm drumul”. Exclusiv

Liviu Ciobotariu a oferit primele declarații pentru FANATIK după transferul lui Vadim Rață (29 de ani) la FCSB. Antrenorul rămâne fără cel mai important jucător din lot.
13.08.2022 | 12:10
Liviu Ciobotariu prima reactie dupa transferul lui Vadim Rata la FCSB Merita Este o pierdere foarte grea Era foarte dificil sa nu ii dam drumul Exclusiv
Vadim Raţă, în duel cu Adrian Şut într-un meci FCSB - Voluntari. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Vadim Rață a fost prezentat oficial de FCSB, iar FANATIK a stat de vorbă cu fostul său antrenor de la FC Voluntari, Liviu Ciobotariu, care regretă enorm pierderea celui mai bun jucător al său.

Liviu Ciobotariu consideră că FC Voluntari a făcut o afacere bună cu Vadim Rață: „Ne-am folosit la maxim de serviciile lui”

Gigi Becali a anunțat că a plătit 300.000 de euro celor de la FC Voluntari pentru a-l transfera pe Vadim Rață, iar Liviu Ciobotariu consideră că pentru ilfoveni este o afacere profitabilă: „A fost o afacere bună pentru club. Nu știu cât a cerut clubul. Părerea mea că Vadim Rață este un jucător de valoare și suma pe care am primit-o este corectă, ținând cont că la noi a venit liber de contract și ne-am folosit la maxim de serviciile lui”.

ADVERTISEMENT

„Ciobi” e convins că închizătorul de 29 de ani va fi extrem de greu de înlocuit în echipă: „Vadim Rață e o pierdere foarte grea pentru noi. Era un jucător foarte important pentru noi. Era unul dintre golgheterii noștri din sezonul trecut și un jucător de bază în angrenajul echipei”. 

Pe lângă calitățile sale defensive, Rață aducea un aport excelent și pe faza de atac, înscriind în sezonul trecut a marcat nouă goluri și a oferit cinci asisst-uri în 43 de meciuri:

ADVERTISEMENT

„Era clar că va ajunge la o echipă mai bună și chiar este un jucător de valoare, poate cel mai important de la Voluntari. Era implicat în majoritatea fazelor noastre de atac și participa și la faza defensivă. Acum va trebuie să aducem un jucător nou”. 

Liviu Ciobotariu e sigur că Vadim Rață poate face față la FCSB: „Chiar merita acest transfer”

Liviu Ciobotariu a plusat și îl vede pe Vadim Rață un jucător de valoarea celor de la FCSB: „E un pas important și pentru el și merita să ajungă la o echipă mare din România. Chiar merita acest transfer și nu aveam cum să îl ținem”.

ADVERTISEMENT

Jucătorul era dorit deja de mai mult timp de FCSB, însă negocierile au eșuat inițial din cauza prețului de 500.000 de euro cerut de FC Voluntari: „Știam că e dorit de FCSB și era foarte dificil să nu îi dăm drumul și l-ar fi afectat mental. Așa că am luat această decizie”.

Antrenorul lui FC Voluntari l-a avut la antrenament pentru ultima oară pe Rață chiar cu puțin timp înainte de anunțarea oficială a transferului la FCSB: „Mă bucur pentru el și îi urez să se integreze cât mai repede. Și-a luat la revedere de la băieți la antrenamentul de dimineață și am vorbit puțin cu el. El este pregătit din punct de vedere fizic să joace deja”, a declarat Liviu Ciobotariu, în exclusivitate pentru FANATIK

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a dezvăluit culisele transferului lui Vadim Rață la FCSB: „Au vrut 500.000 de euro. I-am întrebat dacă au luat-o razna”

Vadim Rață este o enigmă pentru Gigi Becali, iar patronul FCSB a negociat la sânge cu ilfovenii: „L-am avut pe listă. Am încercat să-l iau săptămâna trecută, dar au luat-o razna (n.r. cei de la Voluntari). Au vrut 500.000 de euro. I-am întrebat dacă au luat-o razna.

Le-am dat 225.000 de euro. Aseară, pe la 12 noaptea, le-am spus să convoace Consiliul de Administraţie că le dau 300.000 de euro”, a spus omul de afaceri la Digi Sport.

Mijlocașul central evaluat la 1,2 milioane de euro a fost adus exclusiv la recomandarea lui Mihai Stoica și insistențele noului antrenor de la FCSB: „Eu recunosc că nu-l ştiu deloc. MM mi-a zis de el că seamănă cu Olaru, dar şi lui Dică îi place de el”.

  • 9 goluri și 5 assist-uri a reușit Vadim Rață în sezonul trecut la Voluntari

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,55 este cota pentru „nu marchează ambele echipe și sub 4,5 goluri” la FCSB – Chindia Târgoviște. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT