News

Liviu Dragnea a câştigat procesul împotriva Penitenciarului Rahova. Când ar putea ieşi din închisoare

17.05.2021 | 11:58
Liviu Dragnea a câştigat procesul împotriva Penitenciarului Rahova. Când ar putea ieşi din închisoare
Liviu Dragnea a câştigat procesul împotriva Penitenciarului Rahova. Când ar putea ieşi din închisoare
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a câştigat procesul împotriva Penitenciarului Rahova. Magistrații de la Judecătoria Sector 5 au decis că i-au fost încălcate dreptul la apărare și dreptul la sănătate.

„Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova , împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunţată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova.

ADVERTISEMENT

Întrucât contestaţia a fost formulată de către o instituţie a statului cheltuielile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.05.2021”, este minuta publicată de Judecătoria Sector 5, conform Evz.ro.

Decizie definitivă în cazul lui Liviu Dragnea

Pe 19 mai, Tribunalul București va soluționa contestația depusă de Liviu Dragnea împotriva sentinței judecătoarei Mirela Mădălina Știrbu de la Judecătoria Sectorului 5, magistratul care i-a respins eliberarea condiționată.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea se află după gratii de doi ani, de doi ani, după ce a primit o condamnare de 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, decisă de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Ce spune avocata lui Liviu Dragnea?

Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, afirma recent că acesta a îndeplinit fracția de două treimi, din care au fost scăzute zilele de „muncă-câștig”.

„Ceea ce pot să va spun este faptul că este o confirmare a îndeplinirii tututor condițiilor legale pentru aplicarea dispoziției legale în acest sens (respectiv a liberarii condiționate), ceea ce înseamnă că dansul a îndeplinit fractia aceea de două treimi, din care evident s-au scăzut zilele de muncă-câștig.

ADVERTISEMENT

Și, bineînțeles, a îndeplinit toate toate celelalte condiții care sunt cumulativ prevăzute de lege.

Important este însă totodată să va mai spun și următorul lucru – și anume: faptul că dansul dacă ar fi fost lăsat să iasă la muncă în toată această perioada, respectiv din dată de 29 iunie anul trecut până anul acesta, spre jumătatea lunii februarie, ar fi putut aplică pentru această liberare condiționată încă din februarie”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea.

Cauza va fi judecată de la Tribunalul București va fi judecată de Ciprian Purice și Claudiu Corobană.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea se află după gratii de doi ani, de doi ani, după ce a primit o condamnare de 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, decisă de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri