News

Liviu Dragnea a fost adus la DNA. Fostul premier a fost inculpat în dosarul Teldrum

26.06.2020 | 10:51
Liviu Dragnea a fost adus la DNA Fostul premier a fost inculpat in dosarul Teldrum
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de vineri, 26 iunie, Liviu Dragnea a fost adus la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru audieri în dosarul Teldrum. Procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală, ceea ce înseamnă că atât fostul lider al Partidului Social Democrat, cât și celelalte persoane implicate au dobândit în mod oficial calitatea de inculpați.

Decizia vine la mai bine de patru ani de când a fost demarată această anchetă. Încarcerat încă din mai 2019, ca urmare a condamnării de trei ani și șase luni primite în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Dragnea a fost adus cu o dubă de la Penitenciarul Rahova.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost citat în urmă cu câteva zile să se prezinte la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoștință punerea în mișcare a urmării penale. În aceeași situație se află și celelalte persoane implicate în dosar, toate apropiate ale omului care până nu demult se afla la conducerea PSD.

Liviu Dragnea, adus  cu duba la sediul DNA! Este inculpat în dosarul Teldrum

Chiar dacă nu a dorit să discute cu jurnaliștii la intrarea în sediul DNA, avocata sa a făcut unele precizări referitoare la evoluția anchetei din dosarul Teldrum. Potrivit acesteia, schimbarea calității din suspect în inculpat este „un alt pas în procesul final”.

ADVERTISEMENT

Eu nu pot să comentez asta (n.r. citarea privind campania electorală). Dânsul este un om care ştie multe lucruri, ce alege dânsul să spună sau despre campania electorală sau nu. Nu ştiu ce să răspund. E un proces în care sunt sute de volume… Nu ştiu ce se va întâmpla astăzi”, a mai spus Flavia Teodosiu.

Acuzații dure în interviul difuzat de Realitatea Plus: „Sigur o să fiu folosit, e limpede”

La finalul anului 2017, fostul lider al PSD a fost pus sub urmărire penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. În dosar mai sunt implicate alte opt persoane, printre care și reprezentanți ai firmei Teldrum.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor, principalul scop al grupului iniţiat în anul 2001 era obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fraudare a fondurilor europene, evaziune fiscală, spălare de bani, precum și folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

În interviul acordat Ancăi Alexandrescu, fosta consilieră devenită între timp jurnalistă a postului Realitatea Plus, Dragnea și-a susținut nevinovăția și s-a declarat optimist în privința acestei anchete. Totodată, fostul lider PSD a afirmat că dosarul său va fi folosit în contextul campaniei electorale.

ADVERTISEMENT

Mâine (n.r. vineri, 26 iunie) sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puţin timp înainte de campania electorală. Să se discute despre acest dosar în care – şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două drumuri făcute cu fonduri europene.

Drumurile există. Eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante din judeţul ăla. Pe citaţie scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoştinţă calitatea de inculpat. Sigur o să fiu folosit, e străvezie strategia, e limpede. Nu s-a operat demult în dosarul ăsta”,a  declarat Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT