News

Liviu Dragnea a fost întrebat despre schimbarea premierului Viorica Dăncilă! Cum a răspuns liderul PSD

12.04.2019 | 10:34
Liviu Dragnea a fost intrebat despre schimbarea premierului Viorica Dancila Cum a raspuns liderul PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut recent că nu mai vorbește cu Viorica Dăncilă la fel de des cum obișnuiau să discute înainte, iar presa chiar l-a întrebat pe social-democrat despre o eventuală schimbare a premierului în funcție.

Liviu Dragnea a vorbit desprea eventuala schimbare a premierului Viorica Dancilă

Liderul social-democrat are şi o explicaţie pentru discuțiile mai rare: faţă de începutul de mandat, Viorica Dăncilă este acum mult mai ocupată, pentru că este mai implicată în activitatea Guvernului.  Liviu Dragnea a lăsat să se înțeleagă că relația dintre el și premier este una bună, spre deosebire de cea dintre Viorica Dăncilă și ministrul Tudorel Toader!

Premierul s-a întâlnit în această săptămână cu ministrul Justiţiei, iar concluzia discuţiilor a fost că Tudorel Toader nu va fi demis, aşa cum îşi doreşte preşedintele PSD. De aici şi zvonurile că relaţia dintre Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă s-ar fi deteriorat.

Liviu Dragnea schimbare Viorica Dancila
Liviu Dragnea a spus ca nu este nevoie ca Viorica Dancila sa fie schimbata din functie

Dragnea spune că Dăncilă nu mai are timp de discuții

Liderul PSD a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, despre relaţia pe care o are cu premierul Viorica Dăncilă. „Acum e mai stăpână pe Guvern, e firesc. În primele zile era, totuşi, o meserie nouă, o funcţie nouă, o poziţie nouă, nu mai fusese în vreun guvern până atunci, cu atât mai puţin prim-ministru.

Discutam mai mult. În ultimele luni, şi eu am zis să vorbim mai puţin pentru că a început să se implice mai mult în activitatea Guvernului. De la 1 ianuarie nici nu mai este acelaşi timp la dispoziţie pentru a purta discuţii, sunt tot felul de întâlniri, deplasări şi acum e plecată, la Dubrovnik, am înţeles. Deci nu mai e acelaşi timp disponibil de discuţie, dar relaţia e bună. Nu vreau să amestec un lucru, adică nu facem pereche politică doamna Dăncilă cu domnul Toader”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă PSD ia în calcul schimbarea premierului, liderul social-democraţilor a răspuns: „Nu văd de ce. Chiar nu văd de ce”. Preşedintele PSD l0a acuzat însă pe ministrul Justiției, Tudore Toader, că s-a greșit mult în privinţa poziţionării pe tema ordonanţelor privind legislaţia din justiţie. Liderul PSD a spus că soarta ministrului va fi discutată la următorul Comitet Executiv al PSD.