News

Liviu Dragnea a primit o nouă sancțiune. Decizia a venit după doi ani de așteptare

20.05.2020 | 15:53
Liviu Dragnea a primit o noua sanctiune Decizia a venit dupa doi ani de asteptare
Liviu Dragnea a primit o nouă sancțiune. Decizia a venit după doi ani de așteptare. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, a primit, miercuri, o nouă sancțiune, din partea CNCD, la aproape doi ani de la o serie de afirmații făcute de acesta la adresa unor protestatari.

Liviu  Dragnea, o nouă sancțiune din partea CNCD

Liviu Dragnea a primit o nouă sancțiune, de data aceasta din partea CNCD, care a decis că fostul lider PSD a făcut o serie de afirmații, în urmă cu aproape doi ani, ce constituie fapte de discriminare, informează România TV.

ADVERTISEMENT

“Afirmațiile domnului Liviu Nicolae Dragnea referitoare la protestatari antiguvernamentali („unelte jalnice ale acestor securiști”, „curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani”, „erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări”), reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, a transmis, miercuri, CNCD.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a constat, la aproape doi ani de la mitingul PSD, că afirmațiile făcute la acel moment de Liviu Dragnea constituie fapte de discriminare, motiv pentru care s-a decis aplicarea sancțiunii avertismentului contravențional în acest caz.

ADVERTISEMENT

“Albul simbolizează curățenia oamenilor. Și noi asta facem: curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani.

Fostul lider PSD, acuzat de discriminare

A zis cineva că parcă am fi brigăzile albe. Să fie și așa, să fim brigăzile albe” – afirma Liviu Dragnea, la mitingul ţinut de PSD în urmă cu aproape doi ani în Piaţa Victoriei.

ADVERTISEMENT

Ulterior, fostul şef al PSD a declarat, în cadrul unei emisiuni la Antena 3: “Aseară, am plecat de la scenă la mașină. (…) Erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări.

Cu mine mai erau vreo 30-40 de oameni participanți la miting, încărcați cu adrenalină, puteau fi nervoși”.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Partidului Social Democrat a fost încarcerat pe 27 mai 2019, la scurt timp după alegerile europarlamentare.

Pe 21 ianaurie, ICCJ a decis să respingă recursul în casaţie depus de Liviu Dragnea, menţinând astfel hotărârea atacată, respectiv condamnarea fostului lider al social-democraților.

ADVERTISEMENT