News

Liviu Dragnea amenință că intră în greva foamei dacă nu i se redă dreptul la muncă

27.06.2020 | 20:48
Liviu Dragnea ameninta ca intra in greva foamei daca nu i se reda dreptul la munca
Liviu Dragnea a pierdut dreptul la muncă în penitenciar/ Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea intenționează să intre în greva foamei în cazul în care conducerea penitenciarului Rahova nu îi redă dreptul la muncă. Anunțul a fost făcut de Anca Alexandrescu, cea care i-a luat interviul din închisoare fostului lider al PSD.

În continuare i se pune pumnul în gură, nu i s-a dat voie să vorbească, acum i s-a luat dreptul la muncă și m-a rugat să transmit public că dacă nu vor reveni asupra acestui abuz va intra în refuz de mâncare”, a declarat Anca Alexandrescu la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Afirmațiile Ancăi Alexandrescu survin la o zi după  ce avocata lui Liviu Dragnea a anunțat că acestuia i s-a retras dreptul la muncă de către conducerea închisorii.

Munca în penitenciar reduce din durata pedepsei

Mai mult, în penitenciar ar fi fost restricționat și accesul la postul de televiziune care a difuzat interviul.

ADVERTISEMENT

Să știți că Realitatea Plus este scoasă din grilă în momentul în care este difuzat interviul cu Liviu Dragnea în penitenciar. Restricționează accesul la Realitatea Plus pentru ca deținuții să nu vadă interviul”, a continuat Anca Alexandrescu.

Fostul lider PSD a fost retras de la muncă și s-a ales cu un raport incident operațional pentru că a dat interviul pentru Realitatea Plus fără acordul Administrației Naționale a Penitenciarelor. Pe de altă parte, Anca Alexandrescu susține că discuția cu Dragnea a avut loc cu acceptul conducerii penitenciarului Rahova.

ADVERTISEMENT

Pedeapsa pentru Dragnea a fost acordată în baza unei legi care permite sancționarea deținuților în cazurile în care „comunicarea cu exteriorul penitenciarului se face în alte condiții și prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare”.

Liviu Dragnea va avea de suferit în condițiile în care nu va mai munci, pentru că atunci când muncea i se scădeau din zilele din pedeapsa pe care o are de ispășit. Fostul lider al PSD a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

ADVERTISEMENT