News

Liviu Dragnea, amenințat cu violul în închisoare. Ce a declarat avocata sa, după judecarea cererii de eliberare condiționată

Liviu Dragnea a fost amenințat cu violul în închisoare. FANATIK vă spune ce a declarat avocata sa, după judecarea cererii de eliberare condiționată
15.07.2021 | 13:01
Liviu Dragnea amenintat cu violul in inchisoare Ce a declarat avocata sa dupa judecarea cererii de eliberare conditionata
Liviu Dragnea, amenințat cu violul în închisoare. Ce a declarat avocata sa, după judecarea cererii de eliberare condiționată Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Este o zi importantă pentru fostul lider PSD. Acesta ar putea să iasă din închisoare chiar joi, 15 iulie.

Judecătorii de la Tribunalul Giugiu au fost cei care au analizat cererea de eliberare condiționată. Instanța a rămas în pronunțare.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea, amenințat cu violul în închisoare. Ce a declarat avocata sa, după judecarea cererii de eliberare condiționată

În ziua procesului, Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a făcut câteva declarații despre clientul său. Acesta a dezvăluit că au existat amenințări cu violul, în închisoare.

Întrebată cu privire la acest aspect, reprezentantul legal a venit cu lămuriri: „este o plângere penală dacă este. Este un aspect care este nepublic, nu am ce să vă spun eu în plus”.

ADVERTISEMENT

„Ideea este următoarea: ce a subliniat bunul meu prieten şi coleg domnul Liviu Popescu este faptul că la data la care dânsul a fost încarcerat, respectiv domnul Dragnea, a existat o poziţie absolut inadmisibilă, a preşedintelui sindicatului din penitenciar, prin care, practic, şi indirect, dar în realitate în mod direct, îl ameninţa pe domnul Dragnea că dacă ajunge în penitenciar urmează să fie… verificat,” a declarat Flavia Teodosiu.

„Eu nu mă pot exprima la modul în care dânsul a înţeles să scrie… acest preşedinte al sindicatului. Mi s-a părut şi mie şi la data respectivă, mi se pare şi acum abominabilă o asemenea modalitate de exprimare a unui om, care, ce să vezi, are cu totul şi cu totul alte obligaţii în raport de ceea ce a scris,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Nu este prima plângere pe care Liviu Dragnea o are cu privire la condițiile și modul în care este tratat în închisoare. Fostul lider PSD a dat în judecată Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea, plângeri cu privire la modul în care este tratat în penitenciar

Fostul politician a explicat că nu i se respectă dreptul la libertate. Acestuia nu i-a fost permis să muncească în penitenciar.

ADVERTISEMENT

El a subliniat că a fost închis în celulă pentru mai bine de opt luni. Totodată, a descris drept surprinzătoare infectarea cu SARS – CoV – 2, în aceste condiții.

Mai mult, Dragnea a acuzat că nu i se respectă dreptul la sănătate. Acesta a explicat că nu are acces la analize de specialitate sau tratament, deși se știe că suferă de anumite afecțiuni.

Procesul înaintat Penitenciarului Rahova a fost câștigat de fostul lider PSD. La data de 17 mai, magistrații de la Judecătoria Sector 5 i-au dat dreptate acestuia.

ADVERTISEMENT