News

Liviu Dragnea, anunț despre pensii: “Vor fi cel puțin duble”. Ce pensionari scapă de impozite

18.04.2019 | 16:54
Liviu Dragnea anunt despre pensii Vor fi cel putin duble Ce pensionari scapa de impozite

Liviu Dragnea a fost așteptat, miercuri, cu fanfara în Dumbrăveni, județul Suceava. Liderul PSD s-a dezlânțuit la adresa președintelui Klaus Iohannis, la mitingul electoral la care ia parte, dar a vorbit și despre pensii, menționând că aceștia vor scăpa de impozite.

Liviu Dragnea a făcut un anunț despre pensii

Șeful partidului a declarat că anul viitor pensiile vor fi cel puțin duble și că nu este vorba despre cele speciale. Mai mult, a subliniat că groaza pensionarilor s-a sfârșit, reușind să elimine impozitul pe pensiile sub 2.000 de lei. „Ai răbdare să spun ce am făcut noi, mincinosule. Am mărit salariile la medici așa cum nu au fost niciodată în România. Că avem nevoie de ei aici să ne trateze. Am mărit salariile dascălilor și o vom face în fiecare an de aici înainte.

În anul viitor pensiile vor fi cel puțin duble și nu vorbesc de pensiile speciale. Am eliminat impozitul pe pensiile sub 2000 de lei. Ăștia de care vorbim au tăiat salariile cu 25% și au vrut să taie și pensiile. Asta vor face dacă vor veni din nou la putere. I-ați auzit pe Iohannis și clica lui vorbind de patriotism? Lor le e frică, le place să fie slugi”, a declarat Lidiu Dragnea.

Liviu Dragnea, anunț despre pensii: “Vor fi cel puțin duble”. Ce pensionari scapă de impozite
Liderul PSD promite pensii cel puțin duble

Pensiile speciale suferă modificări: impozit de 90%

Cât despre pensiile speciale, Liviu Pop a inițiat un proiect de lege prin care acest gen de pensii vor fi impozitate cu 90%. Supraimpozitarea ar urma să se aplice în cazul pensiilor care trec de 10.000 de lei. Propunerea de modificare a Codului Fiscal echivalează cu o plafonare a veniturilor pensionarilor, măsură pe care Pop o consideră echitabilă social.

Există o discrepanță foarte mare între pensiile din sistemul public de pensii, care sunt, în medie, la un nivel de 1.150 de lei, și alte categorii de pensii, în special pensiile de serviciu, care depășesc praguri de bun simț ale veniturilor”, a declarat deputatul PSD.