News

Liviu Dragnea anunță începerea lucrărilor la autostrăzi: ”Ne batem cu oricine, dar se face!”

23.05.2019 | 10:32
Liviu Dragnea anunta inceperea lucrarilor la autostrazi Ne batem cu oricine dar se face

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a anunțat că se vor începe lucrările la autostrăzi. Decizia a fost luată în partid zilele acestea. Dragnea a mai ținut să adauge că bani europeni există, doar că nu se folosesc.

Anul acesta vom avea autostrăzi. Decizia a fost luată de PSD

Membrii PSD au decis miercuri că vor începe lucrările la autostrăzi ”indiferent ce se întâmplă”. Liderul PSD, Liviu Dragnea a ținut să dezmintă afirmația conform căreia statul român nu ar avea bani europeni. ,,Suntem dispuşi să ne batem cu oricine. Dom’le, cu toată lumea! Ne batem un an, doi, trei, dacă e cazul, dar în perioada asta autostrada se face. Nu mai pot să o ia de aici, ca să ne lămurim şi să vină să ne spună, oricine, de ce nu avem noi dreptul sau voie să facem autostrăzi în România. (…) noi am discutat chestiunea asta în partid şi am zis: dom-le, indiferent ce se întâmplă, să înceapă autostrăzile, ne batem, ne judecăm, ne certăm, dar ăla merge în continuare cu autostrada. S-a terminat autostrada, s-a terminat şi bătaia, autostrada rămâne”, susţine Dragnea.

,,Banii europeni pentru autostrăzi sunt pentru anumite tronsoane pe care se lucrează, când au terminat cu contestaţiile. Restul ce facem? Adică noi aşteptăm, ne dă Uniunea Europeană, dom’le vă dau 6 miliarde de euro şi staţi aici 50 de ani, altele nu faceţi! Păi de ce să nu facem?”, a completat acesta.

Dragnea a declarat în cadrul unei emisiuni tv, de la România TV, că a fost desemnat consorţiul câştigător, cel care va realiza autostrada Ploieşti – Braşov. Totodată, Dragnea a auzit zvonuri conform cărora, firma din China este cea mai mare companie care se ocupă cu lucrări de acest fel.

Avem bani europeni, dar nu îi folosim. Declarația lui Dragnea
Liviu Dragnea susține că anul acesta vom avea autostrăzi. Decizia a fost luată zilele acestea de partid
Sursa foto: Hepta.ro

România are bani europeni, dar nu îi folosește

Totodată, Dragnea a ținut să precizeze că au fost finalizați indicatorii tehnico-economici, precum și studiul de fundamentare pentru al doilea proiect. Autostrada Sudului va lega București de Alexandria, Roșiori de Vede, Caracal, Craiova și Drobeta Turnu Severin. Și acest parteneriat se va realiza în sistem public – privat.

În plus, președintele PSD, a adus acuzații autorităților române și a spus că acestea au bani din fonduri europene, dar nu îi folosesc.
Dragnea a numit-o pe Corina Crețu, ”mincinoasă”.

,,Această minciună că sunt bani europeni, nu vor să-i folosească, trebuie demontată. Pentru autostrăzi sunt, dar nu pentru astea. Banii europeni pentru autostrăzi sunt pentru anumite tronsoane pe care se lucrează, când au terminat cu contestaţiile. Restul ce facem? Adică noi aşteptăm, ne dă Uniunea Europeană, dom’le vă dau 6 miliarde de euro şi staţi aici 50 de ani, altele nu faceţi! Păi de ce să nu facem? De ce să nu facem, dacă sunt companii private în lume care vor să intre în parteneriat public-privat ei vin cu banii lor sau bani de la bănci…”, a încheiat liderul PSD.