Liviu Dragnea ar putea fi mutat de la Penitenciarul Rahova! Ar avea regim semi-deschis

Alexa Serdan   
în HotNews
12/06/2019, 18:54
Liviu Dragnea ar putea fi mutat de la Penitenciarul Rahova! Ar avea regim semi-deschis GALERIE FOTO
Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea ar putea fi mutat la Jilava și va avea regim semi-deschis Sursa foto: hepta.ro

Fostul lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul angajării fictive a două femei membre PSD la Direcția de Protecție Socială a Copilului Teleorman. Fostul politician a primit în data de 27 mai o pedeapsă de 3 ani și jumătate, pedeapsă pe care o execută la Penitenciarul Rahova unde se află în carantină. Însă în curând, perioada de carantină de 21 de azi se va încheia, iar fostul șef PSD ar putea fi mutat la un alt penitenciar.

Fostul șef PSD, Liviu Dragnea ar putea fi mutat la Penitenciarul Jilava

Săptămâna viitoare, mai exact luni expiră perioada de carantină de 21 de zile pentru fostul șef PSD, Liviu Dragnea. Acesta va fi dus în fața comisiei din penitenciarul Rahova, iar reprezentanții închisorii vor decide regimul în care Dragnea va executa pedeapsa, dar și dacă va rămâne la Rahova.

Având în vedere că, fostul politician a fost condamnat de magistrați la 3 ani și jumătate de închisoare sunt șanse mari ca aceasta să execute pedeapsa în regim semi-deschis și datorită faptului că, Penitenciarul Rahova este supraaglomerat și nu are suficiente celule pentru regimul acesta. Așadar, Liviu Dragnea ar putea fi mutat la Penitenciarul Jilava.

Dacă judecătorii vor opta pentru un regim semi-deschis, fostul om politic va avea parte de mai multe avantaje. Prin urmare, Dragnea ar avea ocazia să se plimbe prin anumite zone ale penitenciarului și chiar să iasă în curtea instituției. Cel mai important avantaj al regimului semi-deschis ar fi eliberarea condiționată care poate avea loc după ce deținutul ispășește o treime din pedeapsă, adică un an și jumătate. Totodată, Dragnea poate munci în folosul comunității și va primi zile de permisie în schimbul prestării sale.

Liviu Dragnea execută o pedeapsă de 3 ani. Sunt șanse mari să primească un regim semi-deschis
În curând se încheie perioada de carantină a lui Liviu Dragnea, de la penitenciarul Rahova și ar putea fi mutat la Jilava. Care sunt avantajele acestei mutări
Sursa foto: hepta.ro

Care au fost acuzațiile DNA în dosarul lui Liviu Dragnea

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat pe Liviu Dragnea pentru că a angajat fictiv două membre PSD în cadrul Direcției de Protecție a Copilului Teleorman. Adriana Botorogeanu (51 de ani) și Anisa-Niculina Stoica (46 de ani) au primit mai bine de 8 ani bani de la statul român fără a trece măcar o zi pe la locul de muncă. În această situație, statul a fost prejudiciat cu 108.612 lei, adică salariile celor două femei încasate necuvenit.

„Timp de 8 ani și jumatate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condițiile în care dacă alți funcționari lipseau 10 minute erau sancționați!”, a spus procurorul DNA, la unul din termenele procedului intentat fostul șef PSD, Liviu Dragnea.

 

 

Închide ×