News

Liviu Dragnea, atac la Mugur Isărescu. Ce spune liderul PSD despre previziunile guvernatorului BNR privind inflația

17.05.2019 | 13:49
Liviu Dragnea atac la Mugur Isarescu Ce spune liderul PSD despre previziunile guvernatorului BNR privind inflatia

Liderul PSD Liviu Dragnea nu mai are încredere în prognoze, nici măcar în cele ale Băncii Naționale a României! Social-democratul a avut un mesaj tăios după ce Mugur Isărescu a anunțat că Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,3% pentru 2020.

Mesajul lui Liviu Dragnea, după ce BNR a majorat prognoza inflației la 4,2% pentru anul 2019

„Nu comentez, că eu nu sunt comentatorul BNR. Știu că BNR are niște comentatori foarte buni și foarte isteți. În general, nu vreau să comentez previziunile vreunei instituții. S-a dovedit până acum, din fericire pentru români, că ceea ce am prognozat noi în programul de guvernare s-a confirmat în realitate.

Ceea ce spuneai ei, de exemplu, Comisia Euroepană spunea că o să avem o creștere economică de 3,3%. Uitați că avuserăm 5,1! În fiecare an ni se spunea că o să fie rău. Realitatea programului de guvernare arată că românii o duc mai bine și creșterea economică e mai mare”, a spus Dragnea, aflat în Argeș.

Liviu Dragnea nu vrea sa mai auda de prognoze

Majorarea prețurilor a fost mai mare decât prognozele

Experții Băncii Naţionale a României au majorat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,3% pentru 2020, a anunţat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a precizat că majorarea prețurilor în primul trimestru al anului a fost mai mare decât prognozele, la acest lucru contribuind și factorul guvernamental, care a pus presiune pe prețuri cu creșterile salariale.

Stimularea cererii interne peste potenţialul economiei şi creşterea preţului petrolului au pus presiune pe inflaţie, potrivit lui Isărescu. ”Avem o stimulare a cererii peste ce poate economia să ducă. Apoi, avem factori externi, pe care nu putem să-i controlăm, precum creşterea preţului petrolului la nivel internaţional”, a spus Isărescu.