News

Liviu Dragnea, cazat singur în celulă! Care este motivul pentru care s-a luat această decizie

29.05.2019 | 21:43
Liviu Dragnea cazat singur in celula Care este motivul pentru care sa luat aceasta decizie

Liviu Dragnea nu va avea coleg de celulă și asta pentru că este considerat un deținut vulnerabil. Penitenciarul Rahova a transmis printr-un comunicat de presă pentru a explica despre ce este, de fapt, vorba. De când a fost întemnițat, singura persoană care l-a vizitat pe fostul șef al Camerei Deputaților este avocata Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea, singur în celulă pentru că este un deținut vulnerabil

Irina, partenera liderului PSD, nu a ajuns încă la vorbitor, dar presa scrie că aceasta se va prezenta să îl vadă pe iubitul ei. Președintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a precizat într-un comunicat de presă că situația lui Liviu Dragnea este diferită de a celorlalți deținuți și că aici este vorba în special despre problemele sale de sănătate.

În astfel de cazuri, procedura se schimbă. Dragnea este cazat separat în perioada de carantină, și nu împreună cu alți deținuți beneficiind de prevederile de la articolul 34, alineatul 1 din hotărârea de guvern 157/ 2016. În respectivul comunicat mai scrie că Dragnea are parte de aceleași condiții pe care le au ceilalți deținuți, chiar dacă stă singur în cameră.

Dragnea este considerat deținut vulnerabil. Sursa foto: realitatea.net

Dragnea respectă aceleași reguli ca ceilalți deținuți

Cu privire la mâncarea primită de Dragnea în spatele gratiilor, acesta mănâncă exact ce li se oferă și celorlalți deținuți. În prima zi, fostul lider PSD a mâncat biscuiți cu marmeladă. ”Liviu Dragnea este însă unul dintre deținuții considerați a fi vulnerabili (art. 34 alin. 1, lit. h din HG 157/2016), pentru aceste motive fiind posibilă, legal, cazarea separată a acestuia.

În ceea ce privește drepturile și obligațiile, însă, deținutului Liviu Dragnea i se aplică aceleași reguli ca și celorlalți deținuți, beneficiază de aceleași dotări în camera de deținere pe care le pot avea alți deținuți și are acces la aceleași tipuri de activități în penitenciar”, transmite Sorin Dumitrașcu prin comunicatul de presă.