News

Liviu Dragnea continuă cu dezvăluirile după ce a fost eliberat. Cine l-ar fi vrut pe Dâncu șef la SIE

La aproape trei luni de când a ieșit din închisoare, Liviu Dragnea continuă să dezvăluie lucruri din perioada mandatului său de lider al PSD. Liviu Dragnea a spus cine l-ar fi vrut pe Vasile Dâncu șef la Serviciul de Informaţii Externe (SIE).
08.10.2021 | 12:33
Liviu Dragnea continua cu dezvaluirile dupa ce a fost eliberat Cine lar fi vrut pe Dancu sef la SIE
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a mărturisit, joi seară, faptul că înainte ca Gabriel Vlase să fie propus la conducerea Serviciul de Informații Externe (SIE) ”o cunoștință” a venit la el acasă pentru a-l propune, de fapt, pe Vasile Dâncu.

Liviu Dragnea a mai precizat că l-a refuzat pe Vasile Dâncu lider la SIE și a relatat cum a jucat tenis, în nordul Capitalei, cu colegi din scena politică precum: Victor Ponta, Maior și Coldea.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea, despre posibilitatea ca Vasile Dâncu să fie șef la SIE: ”Am zis că sub nicio formă nu pot face lucrul ăsta”

Liviu Dragnea a dezvăluit și că nu ar fi discutat vreodată cu Vasile Dâncu despre cine să ia preia conducerea SIE.

”Eu eram acasă de două zile, aveam gripă, viroză, ceva, și a venit la mine o cunoștință comună, cu mine cunoștință, cu el prieten pentru mine, prieten pentru el, să mă întrebe dacă nu aș fi de acord să-l propun pe Vasile Dâncu șef la SIE sau să-l accept pe pe Vasiel Dâncu șef la SIE, adică să fie propus de Iohannis, Parlamentul. Am zis că sub nicio formă nu pot face lucrul ăsta.

ADVERTISEMENT

Eu nu vorbisem niciodată cu Vasile Dâncu despre acest subiect. Eu am avut o discuție cu Gabriel Vlase, la sfârșit de ianuarie 2017, la o întâlnire cu grupurile parlamentare la Sinaia, și noi, PSD, și ALDE, în care i-am spus că eu îi promit că atunci când se va putea, PSD, și sper să convingem și ALDE, să-l susțin pentru funcția de director SIE. (…)

Eu jucam cu Ponta (tenis – n.red.). Cand Coldea cu Maior, când Maior cu Dâncu. Gabi Oprea nu a jucat tenis. Nu a fost dna Kovesi la niciun joc de tenis. Vasile Dâncu a fost la tenis si am și jucat tenis, am și făcut echipă cu el. Și Victor juca bine, dar se enerva foarte tare, era foarte competitiv”, a declarat fostul președinte al PSD, la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea, invitat de Victor Ponta la tenis. Care era scopul unei astfel de întrevederi

Legate de jocurile de tenis, Liviu Dragnea a mai spus că nu a mai mers la astfel de partide de tenis din 2015, după ce Klaus Iohannis a ajuns șeful statului. Iar atunci când a făcut-o, a fost un răspuns la o invitație a lui Victor Ponta.

Întrebat despre scopul acestor întrevederi, fostul președinte PSD a motivat că a mers din curiozitate.

ADVERTISEMENT

”Ponta mi-a zis că ar fi bine să merg la aceste întâlniri de socializare. Că acolo mai putem discuta de chestiuni de siguranță națională. Din păcate, în 2015 deja, am înțeles că nu vor discuta cu noi lucrurile astea, cam prin vara lui 2015 au fost foarte rare aceste…În schimb, din păcate și acum există această ocultă, politico-securistă. Iohannis crede că o conduce, nu-l conduce.

Planul a fost să nu fie Victor Ponta și să iasă Klaus Iohannis. Gabi Oprea a crezut până în ziua alegerilor că cei doi îl sprijină pe Victor Ponta.Victor i-a spus-o destul de sincer lui Coldea, că dacă va ajunge președinte îl va demite pe Coldea.

Locul lui Coldea, care conducea executiv acest sistem, nu Maior. Peste decizia lui Coldea nu putea să treacă. Acum locul lui Coldea e luat de Pahonțu. Cam la un an după ce a fost demis Florian Coldea. În mod efectiv, prim-adjunctul de la SRI, Ionescu Răzvan. L-a denunțat domnul Helvig pe protocolul din 2009, dar n-a zis nimic despre cel din 2016”, a mai relatat Liviu Dragnea la același post TV.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost eliberat pe data de 15 iulie din penitenciar. El a ajuns după gratii  pe 27 mai 2019, condamnat definitiv atunci la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul DGASPC Teleorman.

ADVERTISEMENT