News

Liviu Dragnea, critici dure pentru ANAF: “Merg ca pisicuţii la multinaţionale”

24.05.2019 | 11:51
Liviu Dragnea critici dure pentru ANAF Merg ca pisicutii la multinationale

Liviu Dragnea s-a luat recent de ANAF pentru felul în care manageriază politicile fiscale. Președintele PSD a vorbit la Antena 3 despre principalele provocări pe care ANAF le are. Dragnea a insinuat că angajații Fiscului nu fac controale acolo unde trebuie și că merg la multinaționale precum pisicuții.

Liviu Dragnea cere capul conducerii ANAF

Dragnea spune că Fiscul ar trebuie să controleze toate firmele din țară, nu doar pe cele care au capital românesc, căci altfel, munca lor este în van. Liderul PSD și-a argumentat poziția dând exemplul felului în care lucrează Fiscul în alte state europene. A spus că firmele românești din străinătate nu scapă de controale, lucru care ar trebui să fie firesc și aici când vorbim de întreprinderile cu capital străin.

Fostul președinte al CJ Teleorman a mai spus în emisiunea lui Mihai Gâdea că așteaptă de la Eugen Teodorovici o analiză clară, exactă, obiectivă despre activitatea Administrației Fiscale. Pesedistul mai spune că ofițerii de la Antifraudă ar trebui, ca prin acțiunile lor de prevenire, să ajute firmele românești, nu să le pună piedici.

Dragnea nu este mulțumit de activitatea Fiscului. Sursa foto: HEPTA.RO

”Cei de la ANAF merg ca pisicuții la multinaționale”

Dragnea nu e de acord cu comportamentul dur al agenților Antifraudă deoarece nu așa se vor rezolva problemele fiscale ale României. Liderul PSD este de acord cu combaterea evaziunii fiscale, dar susține că ea trebuie făcută cu cap, și nu direct cu sabia. A repetat de nenumărate ori că Eugen Teodorovici trebuie să ia o decizie privind conducerea ANAF.

„Eu am tot sperat că ANAF va înţelege că trebuie să controleze toate firmele din România, nu numai pe cele cu capital românesc, pentru că la cele cu capital străin, eu nu am nimic cu ele, dar bănuiesc că trebuie să aibă acelaşi regim, nu cred că vreo firmă din România dacă-şi face vreo filială într-un stat european, Fiscul de acolo îi ocoleşte, bănuiesc că trebuie să respecte aceleaşi legi.

Păi, ANAF-ul nu prea merge la multinaţionale sau dacă merge, merg aşa, ca pisicuţii, în schimb, când vin la o firmă românească sunt foarte viteji”, a declarat Dragnea aseară la Antena 3.