News

Liviu Dragnea dă Belina pe lacul Corbeanca? Fiul fostului șef PSD vrea să facă bani din marea pasiune a tatălui său

Ștefan Valentin, fiul lui Liviu Dragnea, intră într-o nouă afacere, după ce a renunțat la echipa de fotbal Turris Turnu Măgurele.
18.01.2023 | 09:33
Liviu Dragnea da Belina pe lacul Corbeanca Fiul fostului sef PSD vrea sa faca bani din marea pasiune a tatalui sau
Fiul lui Liviu Dragnea a intrat într-o afacere în domeniul pescuitului - marea pasiune a tatălui său / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă Liviu Dragnea încă își caută drumul pentru a reveni în prim-planul vieții politice, fiul acestuia pare să fi gustat succesul în lumea afacerilor. După ce a făcut performanță în domeniul agricol, în Teleorman, Ștefan Valantin Dragnea s-a mutat ceva mai la nord, în Corbeanca, județul Ilfov.

Fiul lui Liviu Dragnea, asociat într-o firmă de acvacultură

Mai nou, Dragnea Jr apare ca asociat în compania Agrement Corbeanca City SRL, cu sediul în localitatea Tămași (zonă cunoscută pentru bălțile de pescuit sportiv și de agrement). Firma este înființată în 2018 de către un bărbat din Buftea, care a rămas asociat minoritar, cu 40%. Prin societate a mai trecut și Gigi Nețoiu, fost acționar la Dinamo și Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Deși are 5 ani vechime, firma nu și-a declarat bilanțul până în 2021, când a avut o cifră de afaceri nulă, o pierdere anuală de 18.836 de lei și datorii de 20.200 de lei.

Societatea are ca obiect principal de activitate ”acvacultura în ape dulci”, dar are ”competențe” și în domenii precum: cultivarea cerealelor, a legumelor, a strugurilor sau tutunului, creșterea bovinelor, porcinelor și a cailor, exploatare forestieră, restaurante, construcții sau dezvoltare imobiliară. Întâmplător sau nu, Liviu Dragnea este cunoscut ca un mare amator de pescuit. În vremurile ”bune”, Dragnea venea cu elicopterul pe insula Belina, pentru o partidă privată de pescuit.

ADVERTISEMENT

Ce afaceri mai are Valentin Dragnea

Ștefan Valentin Dragnea mai apare asociat, cu 80%, în societatea Nutrelo Group, cu sediul în județul Teleroman, cu o cifră de afaceri de 8,5 milioane euro (în 2021) și 142 de angajați.

De asemenea, el mai deține jumătate din ”Ștefan Burdea Shoes SRL”, o firmă care are ca obiect principal de activitate comerțul cu ridicata a îmbrăcămintei și încălțămintei.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris recent că Ștefan Valentin Dragnea își încearcă norocul și în producția de energie electrică. South Sun Energy SRL este noua denumire a unei societăți înființate în 2008 și care face parte din grupul Nutrelo.

Ștefan Valentin Dragnea are 33 de ani și este deja, la vârsta lui, un prosper om de afaceri.

În 2018, el a preluat echipa de fotbal Turris-Oltul Turnu Măgurele, care ulterior a promovat în Liga a II-a și a fost foarte aproape să ajungă în primul eșalon. În ianuarie 2021, Dragnea Jr a decis să oprească finanțarea echipei, ceea ce a dus la desființarea acesteia.

ADVERTISEMENT

La vârsta de acum a fiului său, Liviu Dragnea făcea deja milioane

Puțină lume știe că Liviu Dragnea s-a îmbogățit din afaceri, în primii ani după căderea comunismului, la vârsta pe care fiul lui o are astăzi.

Fostul șef al PSD și-a început cariera într-o comună din Teleorman, unde în 1990 a înființat un bar, în care servea bere la halbă, după care și-a extins afacerea și în alte localități.

Marea lovitură a dat-o la 30 de ani, când a cumpărat societatea Dacorom SRL din Turnu Măgurele, prin care a preluat, în locație de gestiune, hotelul Turris, restaurantul Modern și Hanul Diligenței.

În aceste locații, el a deschis o discotecă, un magazin alimentar, un depozit en-gros și chiar o sală de jocuri. Practic, în 1995, Liviu Dragnea ajunsese unul dintre cei mai influenți afaceriști din județ, însă marea lui ambiție era politica.

În 2000, când Liviu Dragnea era încoronat președinte al Consiliului Județean Teleorman, el și-a radiat toate firmele. Ulterior, el nu a mai apărut cu numele în nicio societate comercială, însă i-a predat ștafeta fiului său, care a reușit să facă mulți bani, beneficiind și de sfaturile tatălui.

ADVERTISEMENT