News

Liviu Dragnea, din spatele gratiilor: ”Grațierea o cer oamenii vinovați, eu nu am de ce să cer grațiere”. Atac la Viorica Dăncilă

01.07.2020 | 19:16
Liviu Dragnea din spatele gratiilor Gratierea o cer oamenii vinovati eu nu am de ce sa cer gratiere Atac la Viorica Dancila
ADVERTISEMENT

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a afirmat, în partea a treia a interviului pentru Realitatea Plus, că nu ar fi cerut grațierea sa nici în cazul în care Viorica Dăncilă ar fi devenit președinte al României. Dragnea a spus că nu a făcut niciodată presiuni pentru ca fostul premier să dea o ordonanță de amnistie, Dăncilă fiind  cea care a dorit ordonanța.

Din închisoare, Liviu Dragnea i-a făcut mai mult reproșuri Vioricăi Dăncilă, primul dintre ele vizând faptul că fosta șefă a Guvernului a spus în mod repetat, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale, că nu îl va grația dacă va ajunge președinte al României.

ADVERTISEMENT

M-a deranjat foarte mult că doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind că nu mă va grația, probabil erau reporteri rugați de consilierii dumneaei să-i pună întrebarea asta (…) și îmi venea să-i spun: ”Doamnă, nu mai vorbi că nu mă grațiezi pentru că grațierea o cer oamenii vinovați și eu nu am de ce să cer grațiere”, a spus Liviu Dragnea.

El a adăugat că a renunțat  la intenția de a trimite acest mesaj  din închisoare printr-o postare pe Facebook la insistențele iubitei sale, Irina Tănase, și a Ancăi Alexandrescu, cea care i-a luat recentul interviu. ”O să spună că  din cauza ta nu câștigă alegerile”, i-ar fi spus cele două.

ADVERTISEMENT

”Dăncilă mi-a spus că vrea să dea amnistia, că ei nu-i tremură genunchii”

În al doilea rând, Dragnea i-a imputat Vioricăi Dăncilă, precum și lui Tudorel Toader, afirmațiile legate de faptul că ar fi făcut presiuni asupra lor pentru ca Guvernul să adopte o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.

Dragnea a relatat că prima discuție cu Viorica Dăncilă pe această temă a avut-o în februarie  sau martie 2018 când familiile lor au mers împreună pe Valea Prahovei.

ADVERTISEMENT

Am ieșit afară și  mi-a spus  că este hotărâtă să dea ordonanță de amnistie. I-am spus să se gândească bine și să țină de faptul că nu i-am pus o astfel de condiție până în acel moment. Ea a completat că ea cât a fost europarlamentar a fost foarte activă și a avut multe poziții în legătură cu nedreptățile din justiție și că ei nu-i tremură  genunchii”, a povestit Liviu Dragnea.

Acesta susține că i-a spus explicite că nu-i cere să facă acest lucru și că nu vrea să mai discute pe această temă cu ea.  ”Peste alte câteva luni spunea că nu mai vrea să dea amnistie și apoi spunea iar că vrea să dea amnistie”, a continuat Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fostul lider al social-democraților a spus că, în ianuarie 2019, el și Călin Popescu-Tăriceanu, pe  atunci președintele Senatului, i-au chemat la o discuție pe Viorica Dăncilă și pe Tudorel Toader, ministrul Justiției, însă discuția a vizat doar procedura de punere în acord a codurilor penale cu deciziile CCR, nu amnistia.

ADVERTISEMENT