News

Liviu Dragnea se răzbună pe Viorica Dăncilă! Ce a cerut în instanță fostul președinte PSD

08.08.2019 | 14:56
Liviu Dragnea se razbuna pe Viorica Dancila Ce a cerut in instanta fostul presedinte PSD

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, face primele mutări după gratii! Dragnea caută să se „răzbune” astfel pe Viorica Dăncilă, actualul președinte al social-democraților și premierul României. Astfel, Dragnea a depus o cerere de intervenție în instanță și solicită anularea alegerii Vioricăi Dăncilă în funcția de lider al PSD. De asemenea, Dragnea cere și revocarea din funcția de secretar general PSD a lui Mihai Fifor.

Liviu Dragnea a cerut în instanță revocarea Vioricăi Dăncilă

Potrivit celor de la stiripesurse.ro, fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus în instanță o cerere de intervenție în contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatei sale Flavia Teodosiu, pentru anularea funcțiilor pe care le-au primit Viorica Dăncilă și Mihai Fifor în cadrul partidului la ultimul Congres PSD. Este vorba despre funcțiile de președinte, respectiv de secretar general ale partidului.

Astfel, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de inscriere in Registrul partidelor politic de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca presedinte al PSD a Viorica Dancila „pe motiv de ilegalitate si nestatuaritate a alegerii, datorita faptului ca alegerea sa ca Presedinte al PSD s-a facut de catre delegatii la Congresul PSD din 29 iunie in baza modificarilor de Statut votat tot in acel congres dar neinscrie la Tribunalul Bucuresti”.

Liviu Dragnea a cerut în instanță revocarea din funcție a Vioricăi Dăncilă
Liviu Dragnea a cerut în instanță revocarea din funcție a Vioricăi Dăncilă *foto: captură youtube

Instanța a rămas în pronunțare în fața cererii lui Liviu Dragnea

Surse din conducerea PSD susțin însă că solicitarea făcută de Liviu Dragnea este „o aberație”. Cu toate acestea, instanța a rămas joi în pronunțare. Reamintim că la ultimul congres extraordinar al PSD au fost votate mai multe modificări ale statului PSD, modificări în baza cărora Viorica Dăncilă a fost aleasă să conducă partidul. Problema este dată de faptul că statutul nu a fost încă aprobat de tribunalul Bucureşti.

Termenul din 22 iulie a fost amânat pentru 8 august, când judecătorii au cerut acte suplimentare de la PSD. Astfel, social democraţii sunt încă în aşteptarea statului, motiv pentru care Viorica Dăncilă este în continuare preşedinte interimar al PSD.