News

Liviu Dragnea și copiii lui au primit interdicție în SUA! Declarația oficialilor din Departamentul de Stat american

05.09.2019 | 17:59
Liviu Dragnea si copiii lui au primit interdictie in SUA Declaratia oficialilor din Departamentul de Stat american

Condamnarea lui Liviu Dragnea din 27 mai în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman l-au făcut pe fostul președinte PSD un personaj indezirabil, inclusiv peste ocean. Astfel, Departamentul de stat american a anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt, că atât Liviu Dragnea, cât și cei doi copii ai săi, au primit interdicția de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupție semnificative în care a fost implicat, anunță cei de la Europa Liberă România.

Departamentul de stat din SUA i-a dat interdicție lui Liviu Dragnea

Anunțul a fost făcut de Departamentul de stat american, care a anunțat că măsura împotriva fostului lider PSD arată angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România. Purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american Mike Pompeo a anuțat că, din cauza implicării în „fapte semnificative de corupție”, fostul președinte al Camerei Deputaților „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul SUA”. Desemnarea lui Liviu Dragnea ca persona non grata pe teritoriul SUA s-a făcut conform legilor american, potrivit „informațiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are în privința oficialilor guvernelor străine că sunt implicați în fapte de corupție”.

Legea americană presupune ca secretar de stat să anunțe pe canale publice sau private astfel de oficiali și membrii apropiați ai familiilor lor. Astfel, măsura de interzicere pe teritoriul american a lui Liviu Dragnea se va aplica și celor doi copii ai săi, Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea.

Liviu Dragnea a primit o interdicție în SUA din partea Departamentului de Stat american
Documentul prin care Liviu Dragnea a primit o interdicție în SUA din partea Departamentului de Stat american *foto: twitter

Liviu Dragnea a vizitat SUA la un dineu privat al lui Donald Trump

Potrivit comunicatului oficial al purtătorului de cuvânt al secretarului de stat SUA, „Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate în lupta împotriva corupției și în sprijinirea statului de drept în România”, arată sursa citată.

Reamintim că Liviu Dragnea a mers în SUA la începutul lui 2017, înainte ca Donald Trump să ocupe oficial fotoliul de la Casa Albă. Atunci, șeful Camerei Deputaților a dat mână cu Trump la o întâlnire informală, când se afla alături de premierul României de la acea dată, Sorin Grindeanu. Subiectul a fost unul amplu dezbătut în presa română, dar și un subiect de anchetă pentru justiția americană, după cum arată G4media.ro.