News

Liviu Dragnea, învins la CEDO. De ce a dat în judecată statul român fostul lider PSD

Liviu Dragnea, învins la CEDO. Curtea a respins cererea acestuia în care susținea că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil
04.11.2021 | 16:22
Liviu Dragnea invins la CEDO De ce a dat in judecata statul roman fostul lider PSD
ADVERTISEMENT

Cererea depusă de Liviu Dragnea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului privind inechitatea procesului său a fost respinsă.

Astfel, Curtea a respins, joi, plângerea făcută de fostul lider al PSD în care el susținea că i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil. Este vorba despre cel din Dosarul Referendumul.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea, învins la CEDO, după ce a susținut că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil

Liviu Dragnea a făcut această plângere în anul 2016, după ce motivarea deciziei judecătorești nu a fost semnată de doi dintre magistrați, anume Livia Stanciu, fostul președinte al ICCJ, și Luminița Zglimbea.

Acum a venit decizia CEDO, care nu i-a dat dreptate de cauză lui Liviu Dragnea. Mai mult, această hotărâre este definitivă.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Liviu Dragnea după decizia CEDO

Imediat după ce a aflat care este decizia CEDO, Liviu Dragnea a mers pe rețelele de socializare pentru a-și expune public punctul de vedere.

Astfel, acesta a explicat că se aștepta la această decizie și, mai mult decât atât, hotărârea ar confirma că „instituțiile din justiție sunt un instrument politic cumplit”.

ADVERTISEMENT

Totodată, el a spus că judecătorul român de la CEDO îl anunțase deja că acțiunea lui va fi respinsă.

„Decizia venită astăzi de la CEDO, din păcate, îmi confirmă și ne confirmă că instituțiile din justiție sunt un instrument politic cumplit care calcă în picioare ORICE. Libertatea, demnitatea, dreptatea.

ADVERTISEMENT

Nu aveam nicio așteptare, recunosc, pentru că am renunțat de mult la naivitatea de a mai crede în instituțiile europene politizate până la ultima fibră și până la ultimul funcționar.

Înțelegem cu toții astăzi că străinii nu aveau cum să întoarcă o decizie instrumentată și decisă de mult, pe alte meleaguri.

Mă așteptam la așa ceva, încă de când Iulia Motoc (judecătorul român de la CEDO) s-a lăudat că – indiferent de argumentele mele! – acțiunea mea va fi respinsă, iar ea se va ocupa personal de asta”, a scris fostul lider pe rețelele de socializare.

Liviu Dragnea a spus că sunt multe persoane care vor să îl reducă la tăcere, nu numai în țară, cât și în afara ei.

„Știu că sunt mulți cei ce vor să fiu redus la tăcere. Nu doar aici, în România. Însă a fost un risc pe care mi l-am asumat din prima zi când am decis să lupt pentru țara asta”, a spus el.

ADVERTISEMENT