News

Liviu Dragnea, invitat la fosta sa consilieră, lansează noi atacuri. „Toți sunt ghidonați de serviciile secrete”

Liviu Dragnea continuă turneul televiziunilor și al "dezvăluirilor incendiare". Pe lângă atacurile la diverși politicieni sau partide politice, fostul șef PSD susține că este interzis la două televiziuni mari.
28.11.2021 | 22:58
Liviu Dragnea invitat la fosta sa consiliera lanseaza noi atacuri Toti sunt ghidonati de serviciile secrete
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a fost, duminică seara, invitatul fostei sale consiliere Anca Alexandrescu la emisiunea Culisele Statului Paralel de la Realitatea PLUS.

Este a doua oară după eliberarea din penitenciar când fostul șef PSD s-a aflat față în față cu cea care s-a ocupat de imaginea și comunicarea sa. Anca Alexandrescu este și cea căreia Dragnea i-a acordat un interviu din detenție.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea critică clasa politică și se plânge că este interzis de televiziuni

Fostul președinte PSD a vorbit, printre altele despte alianța PNL-PSD, despre controlul SRI asupra guvernelor României sau despre legătura dintre SRI și miniștrii PSD din epoca Dragnea.

Aflat în plin tur mediatic post eliberare și în încercarea de a se întoarce pe scena politică cu nouș său partid Alianța pentru Patrie, Liviu Dragnea a susținut că este victima unei blocade instituită de anumite televiziuni.

ADVERTISEMENT

“N-am văzut pe nimeni să fie nemulțumit, nu revoltat, că sunt blocat la două televiziuni mari unde merg toți politicienii. Nu e obligatoriu, sunt totuși televiziuni private.

Aici văd că are loc toată lumea, toate punctele de vedere. Dar când oprești pe cineva să meargă la două televiziuni, ceea ce nu a făcut nimeni în România de la Revoluție, de ce îți e teamă?

ADVERTISEMENT

Sunt comenzi să mă atace sau să nu mai apar. Mai apare câte un șmecher care zice că de ce sunt promovat. Sunt atitudini liberale, neo-liberale. Când vorbești de cenzură e clar că îți place un stat polițienesc”, a declarat fostul președinte PSD la Realitatea PLUS.

“PSD a intrat în guvern pentru că așa au avut comandă”

Liviu Dragnea a susținut și că alianța PSD-PNL, alianța rușinii, după cum o numește nu are nici o legătură cu salvarea României, ci este doar o comandă a serviciilor secrete care s=au instalat la putere după îndepărtarea sa în 2019.

ADVERTISEMENT

“Acest guvern nu este făcut pentru a salva România, asa am înțeles că a zis PSD-ul, ‘ei nu ar fi intrat la guvernare, dar au intrat obligați de conștiința lor să salveze România’.

Au intrat pentru că așa au avut comandă, se va vedea în perioada următoare.

Au făcut un minister pentru doamna Firea pentru că nu avea loc în celelalte ministere. Faptul că doamna Firea a acceptat așa ceva, pe mine m-a dezamăgit.

Epoleții au intrat în Guvern din momentul în care m-au luat pe mine în 2019. Din momentul ăla a fost liber total la guvernare pentru Serviciile Secrete”.

“Nici un membru al guernului nu era acceptat dacă nu exista permisiunea de la SRI”

De altfel, fostul șef al Camerei Deputaților susține că, încă din 2012, toți membrii unui guvern sunt aprobați de SRI, situație căreia i-a pus capăt chiar el în 2017.

“În perioada 2012-2015, când era Ponta prim-ministru, nu era acceptat nici un membru în Guvern dacă nu exista permisiunea de la SRI. Primul care a aflat de lucrul ăsta am fost eu, în 2012.

Ulterior, absolut tot ce era numire care trebuia făcută de cabinetul primului ministru trebuia sa fie avizat de SRI. Cred că inclusiv în 2016 în Guvernul Cioloș a fost așa.

Până în 2015 sigur. Din 2017 nu a mai fost această situație pentru că le-am cerut celor care erau prim-miniștri să nu permită să se facă Guvernul așa”, a mai declarat Dragnea.

“Toți sunt ghidonați de serviciile secrete”

Cei care sunt acum în fruntea PSD sunt niște instrumente, SRI conduce partidul, mai acuză Liviu Dragnea care a explicat și ce relații există între SRI și guvernele PSD din epoca Dragnea.

“Știam că o mare parte dintre ei (membri ai guvernelor n.r.) au fost la Academia Națională de Informații, o structură de învățământ superior. Cine a fost pe acolo n-a ramas fără contacte și fără o relație de consiliere obligatorie din partea celor de la SRI.

Marcel Ciolacu mi-a zis prin 2017 că i-a spus Grindeanu că i-a spus Helvig că vreau să-l dau jos, ceea ce nu era adevarat pentru că eu nu mă consultam cu Helvig.

Pe Mihai Tudose l-a ținut cam două zile, iar pe Viorica Dăncilă a ținut-o cam patru luni (n.r. până când a intrat în contact cu serviciile).

Nu a existat niciun prim-ministru care să fie lăsat în pace, poate dacă ar fi fost lăsați în pace ar fi avut o acțiune guvernamentală normală. Singurul membru al guvernului la care nu au fost niciodată a fost Sevil Shhaideh.

Toti au fost în final coordonați și ghidonați de serviciile secrete. Să nu credeți că SIE stă degeaba, să nu credeți că Direcția Generală de Informații a Armatei stă deoparte acum când e domnul Ciucă acolo.

Din 2012 încoace toți premierii au fost ghidonați de către Serviciile Secrete din România”, a mai susținut Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT