News

Liviu Dragnea la Denise Rifai: “Nu am dat ordin să fie bătuți românii pe 10 august! Am văzut totul la televizor”

Proaspăt eliberat condiționat, fostul șef PSD, a avut o nouă oprire în turul său mediatic post eliberare la emisiunea 40 de întrebări de la Kanal D.
18.10.2021 | 00:49
Liviu Dragnea la Denise Rifai Nu am dat ordin sa fie batuti romanii pe 10 august Am vazut totul la televizor
ADVERTISEMENT

Fost lider al social democraților și fost președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a ispăşit 2 ani şi 3 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive.

Liviu Dragnea la Denise Rifai: “Nu am dat ordin să fie bătuți românii pe 10 august! Am văzut totul la televizor”

Dragnea, care a anunțat după eliberare că va avea un dialog intens cu reprezentanții mass-media, a apărut în emisiunea în care au mai fost intervievaţi şi Viorica Dăncilă, Elena Udrea, Gabriela Firea, Cozmin Guşă sau Adrian Năstase.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele 40 de întrebări care i-au fost adresate fostului lider politic a fost dacă el este cel care a dat ordin să fie bătuți românii în cadrul protestului din 10 august 2018.

“Nici vorbă. Nu eram la Scroviștea în acea seară, eram la Neptun. Eram cu niște prieteni si beam niște vin rece. Ce am văzut, am văzut la televizor.

ADVERTISEMENT

Nu că nu am dat ordin, nu am vorbit cu ministrul de interne sau cu cineva din structurile ministerului sau cu cineva din jandarmerie.

Gabi Firea dacă mai susține lucrul ăsta (Gabriela Firea l-a acuzat pe Liviu Dragnea că a planificat atacul violent al jandarmilor împotriva protestatarilor n.r.), eu o rog să meargă la parchet și să spună lucrurile astea sau orice alt lucru care poate să fie important.

ADVERTISEMENT

Ceea ce știu despre 10 august este la fel de mult sau de puțin așa cum știți dumneavoastră. Eu am văzut doar la tv și ce s-a discutat pe internet și înainte și după evenimente. Mie nu-mi dădeau informații nici SRI, nici doi și-un sfertu’, nici ministrul de interne. Și nici nu le-am cerut.

Nu am înțeles de ce au fost bătuți românii și nici de ce au fost agresați jandarmii. De ce cei 99% dintre oameni care au fost acolo să protesteze pașnic din varii motive, i-au lăsat pe ceilalți, care erau bine organizați din ce am văzut după aia, să bruscheze jandarmii?

ADVERTISEMENT

Nefiind acolo nu am cum sa ma apuc să-mi dau eu cu părerea”, a răspuns Liviu Dragnea.

În momentul în care a fost eliberat din penitenciarul Rahova, fostul lider al PSD a anunțat că va fi foarte prezent în presă.

La scurt timp după eliberare, Dragnea i-a acordat primul interviu Ancăi Alexandrescu, fosta consilieră care îl intervievase și în spatele gratiilor.

Ulterior, Liviu Dragnea a mai acordat un interviu pentru Realitatea Plus, iar acum a fost invitat la Kanal D.

ADVERTISEMENT