News

Liviu Dragnea, la un pas de eliberarea din închisoare. Cine va lua decizia finală

21.04.2021 | 16:13
Liviu Dragnea la un pas de eliberarea din inchisoare Cine va lua decizia finala
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, ar putea fi eliberat din închisoare în următoarea lună, după ce a primit aviz pozitiv de la comisia din penitenciarul Rahova.

Decizia finală va trebui însă luată de către instanță, termenul fixat pentru examinarea cererii lui Liviu Dragnea pentru  eliberarea condiționată fiind 27 aprilie.

ADVERTISEMENT

Chiar și în cazul unei decizii judecătorești favorabile, este posibil ca procedura să se prelungească și în luna mai, întrucât Parchetul are posibilitatea apelului.

Liviu Dragnea mai trebuie să aștepte decizia instanței

Informația privind avizul pozitiv al comisiei pentru eliberări condiționate de la penitenciarul Rahova a fost confirmată de către avocatul lui Dragnea, Flavia Teodosiu.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că i s-a acordat acest aviz favorabil ceea ce înseamnă că el îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi propus spre liberare condiţionată. Am depus cerere la Judecătoria Sectorului 5 şi avem termen pe 27 aprilie. Sper din tot sufletul ca decizia să fie una pozitivă şi să rămână aşa şi pe mai departe”, a declarat Teodosiu pentru News.ro.

Pe de altă parte, avocata nu exclude ca procedura să se prelungească printr-o acțiune a procurorilor la Tribunalul Municipiului  București. „Dacă Judecătoria Sectorului 5 va admite cererea noastră şi va dispune eliberarea probabil Parchetul va face contestaţie”, a estimat Flavia Teodosiu.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a depus cererea de eliberare condiționată după executarea a două treimi din pedeapsă. În calcularea acestei fracții au fost incluse și zilele scăzute din condamnarea inițiată prin zilele de muncă din închisoare. Comisia din  penitenciar a constatat că solicitarea fostului lider al PSD îndeplinește condițiile de legalitate pentru ca cererea să ajungă pe rolul instanței.

Dragnea execută o sentință de 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, el aflându-se la închisoare din 27 mai 2019.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a avut mai multe conflicte cu conducerea Penitenciarului Rahova care i-a retras dreptul la muncă după ce fostul lider al social-democraților a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu i-a permis lui Dragnea să dea acel interviu, iar conducerea penitenciarului l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

ADVERTISEMENT