News

Dragnea, mesaj agramat de Crăciun! Ce ar vrea fostul lider PSD sub fiecare brad

În demersul său de a redeveni relevant pe scena politică, Liviu Dragnea nu a ratat ocazia de a transmite un mesaj de Crăciun în calitatea sa de lider al Alianței Pentru Patrie.
25.12.2021 | 20:22
Dragnea mesaj agramat de Craciun Ce ar vrea fostul lider PSD sub fiecare brad
ADVERTISEMENT

Copiii sunt menționați de mai multe ori în cadrul mesajului său video, publicat pe pagina sa oficială de Facebook.

Dragnea, mesaj agramat de Crăciun! Ce ar vrea fostul lider PSD sub fiecare brad

Clipul are și o titrare a mesajului, care pare făcută, să zicem cu îngăduință, în grabă, fiind plină de greșeli de ortografie.

ADVERTISEMENT

Astfel, în transcrierea mesajului fostul președinte PSD Crăciun este scris cu ”c” mic, articularea cuvintelor este făcută defectuos – ”copii”  în loc de ”copiii” și un â este înlocuit cu ă, astfel avem ”găndul” în loc de ”gândul”.

”Dragi români, după un an în care ni s-au luat drepturile, libertatea și demnitatea, vă doresc un crăciun liniștit cu bucate românești pe masă, un vin de butură roșu și aromat, cu cozonaci calzi scoși din cuptor și cu copii în jurul bradului.

ADVERTISEMENT

și când copii își vor desface cadourile să le spuneți că sub fiecare brad se află găndul meu bun pentru ei și pentru viitorul lor.

Crăciun fericit!”, este transcrierea mesajului de Crăciun al lui Liviu Dragnea.

„A furat de la copii”, sloganul asociat lui Liviu Dragnea după dosarul angajărilor fictive la DGASPC

„A furat de la copii” este sloganul asociat lui Liviu Dragnea după dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului din Teleorman, anchetă care i-a adus în final și condamnarea la închisoare în 2019.

ADVERTISEMENT

Sintagma a devenit emblematică pentru cinismul unor politicieni și funcționari publici, care nu se dau în lături să fure inclusiv din fondurile destinate copiilor abandonați sau cu diferite dizabilități.

Pe 21 iunie 2018 magistrații ÎCCJ l-au condamnat în primă instanță pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi în procesul angajărilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006–decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al DGASPC Teleorman, să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.

„În realitate, cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, se arată în rechizitoriul DNA.

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță de un complet de trei judecători. Decizia a fost contestată și judecata a ajuns la un complet de cinci judecători.

Procesul în apel a fost amânat pe parcursul mai multor termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecători.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Magistrații au menținut astfel sentința dată în primă instanță.

ADVERTISEMENT