News

Liviu Dragnea, o nouă acțiune în instanță. Ce solicită fostul lider PSD judecătorilor

31.08.2020 | 22:53
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea introduce o nouă acțiune în instanță. El le cere judecătorilor să îl lase să se întoarcă la muncă, în Penitenciarul Rahova. Judecătorii i-au sistat dreptul la muncă în cadrul atelierului auto din cadrul închisorii, după ce fostul președinte al Partidului Social Democrat a acordat un interviu, de după gratii, postului de televiziune Realitatea.

Liviu Dragnea, o nouă acțiune în instanță

Liviu Dragnea contestă interdicţia primită de la judecători care îi restricționează dreptului de a mai munci la atelierul auto din cadrul închisorii Rahova. Liviu Dragnea a fost pedepsit astfel după ce în luna iunie el a acordat un interviu postului Realitatea TV. Solicitarea avocaților fostului președinte al PSD va fi analizată de instanță pe data de 8 septembrie.

ADVERTISEMENT

Fostul lider al Camerei Deputaților a depus pe 27 august o contestație la Judecătoria Sectorului 5, prin care contestă interdicția de a nu mai munci la atelierul auto al Penitenciarului Rahova, relatează g4media.

Pedeapsa a venit după ce reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au declarat că nu au fost de acord cu realizarea unui interviu televizat în timp ce fostul președinte PSD se afla în penitenciar.

ADVERTISEMENT

Interviu acordat fostei consiliere PSD

În interviul acordat fostei sale consiliere de la Partidul Social Democrat, Anca Alexandrescu, și difuzat de Realitatea TV, Liviu Dragnea a spus că se simte bine la garajul penitenciarului Rahova și că muncește acolo în fiecare zi. El a recunoscut că s-a și accidentat și s-a tăiat la o mână, însă nu a fost nimic grav și și-a revenit.

Liviu Dragnea se află închis în Penitenciarul Rahova de anul trecut, unde ispășește o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și jumătate în urma dosarului angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului din Teleorman.

ADVERTISEMENT

La mijlocul lunii august, Liviu Dragnea a depus o contestație la Curtea de Apel București față de pedeapsa primită și a solicitat eliberarea din închisoare, fiind de părere că este deținut ilegal. Curtea de Apel București a respins contestația fostului lider PSD, pe care a considerat-o fără temei, iar decizia este definitivă.

A fost ultima cale de atac a sentinței din partea avocaților lui Liviu Dragnea la pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare. Liviu Dragnea a mai avut câteva tentative juridice de a anula sentința, fără succes.

ADVERTISEMENT

El a introdus mai multe căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse de către judecători.

ADVERTISEMENT