News

Liviu Dragnea, o nouă lovitură! Consilierii din Turnu Măgurele cer retragerea titlului de cetățean de onoare

22.06.2019 | 11:45
Liviu Dragnea o noua lovitura Consilierii din Turnu Magurele cer retragerea titlului de cetatean de onoare

Liviu Dragnea este la un pas să încaseze o nouă lovitură! De data aceasta vine chiar de la el de acasă, din Teleorman, acolo unde șase consilieri din Turnu Măgurele cer retragerea titlului de cetățean de onoare conferit de administrația locală fostului lider PSD cu mai bine de zece ani în urmă. Cei șase au inițiat chiar și un proiect pe această temă și l-au depus la primărie. Urmează acum ca acesta să fie redactat și supus dezbaterii în Consiliul local. 

Liviu Dragnea, o nouă lovitură!

Este dezonorant pentru oraș să aibă drept cetățean de onoare un pușcăriaș. Titlul de cetățean de onoare se acordă unor oameni care au o contribuție privind realizarea unor obiective, rezultate deosebite, sprijin pentru comunitate. Dragnea, în afară de faptul că nu a ajutat cu nimic orașul Turnu Măgurele, este un infractor.

Și, scuzați-mă, Turnu Măgurele nu este un oraș de infractori. Dacă era oraș de infractori, atunci era o mândrie și o onoare să avem un infractor cetățean de onoare”, a spus Claudiu Crăcea, unul dintre inițiatorii proiectului. Acesta nu s-a oprit aici și amenință că dacă i se va respinge ideea, atunci va organiza acțiuni de protest în fiecare zi în oraș , până când îi va fi retras, în mod oficial, titlul lui Dragnea. 

Liviu Dragnea, o nouă lovitură! Liviu Dragnea
Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sursa foto – facebook

Primul proiect a căzut cu brio

De remarcat că o inițiativă similară au avut consilierii locali PNL și în 2016, dar atunci șansele să treacă au fost zero. Proiectul nu a fost aprobat în ședința Consiliului local. Am mai încercat o dată acest demers, de retragere a titlului, după prima condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea, dar atunci nu am reușit. Dar de data aceasta am decis că vom face acțiuni de protest în Turnu Măgurele în fiecare zi, până când titlul îi va fi retras”, a mai spus Claudiu Crăcea.

Trebuie specificat că fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Turnu Măgurele în urmă cu mai bine de zece ani. Atunci, primar în oraş era un social democrat, Nicolae Mohanu.