News

Liviu Dragnea, o nouă serie de promisiuni la „Viața Satului”! Ce le-a transmis liderul PSD fermierilor

19.05.2019 | 13:23
Liviu Dragnea o noua serie de promisiuni la Viata Satului Ce lea transmis liderul PSD fermierilor

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea a făcut o nouă serie de promisiuni la „Viața Satului”! Pentru a doua oară invitat la emisiunea difuzată de TVR, liderul partidului de guvernământ a anunțat  mai multe măsuri care să vină în sprijinul fermierilor şi al crescătorilor de ovine. Cele mai importante vizează eliminarea impozitului pe subvenţia agricolă, reglementarea unui impozit pentru zilieri, care să fie achitat o dată pe an, dar şi un ajutor de 200 de lei pentru ca aceşti crescători să nu mai vândă mieluţele în străinătate.

Liviu Dragnea, o nouă serie de promisiuni la „Viața Satului”!

Însoțit de Petre Daea, ministrul Agriculturii, Liviu Dragnea a zis că vrea să rezolve problema zilierilor folosiți de fermieri. “O problemă pe care o au aceşti oameni o reprezintă zilierii, oamenii cu care ei muncesc, oamenii care trebuie să practice o muncă foarte grea şi oameni care nu au studii superioase. Nu poţi să alergi după ei să îi controlezi, adică poţi, că au mai fost nişte oameni de pe la ITM să dea amenzi – 100, 200, 300 de milioane, 600 de milioane şi mie mi se pare o nebunie. Am spus aşa.

La 1.000 de oi, la 2.000 de oi, 3.000 de oi se ştie cam cu câţi oameni munceşti. Se face o grilă pe care o vom face foarte curând, Ministerul Agriculturii împreună cu dumnealor. Pe acea grilă merg dumnealor şi spun: am 3.000 de oi, la 3.000 de oi te încadrezi pe grila asta, munceşti cu atâţia oameni, ai de plătit impozitul ăsta atât o dată pe an”, a declarat Liviu Dragnea care nu s-a oprit aici și a precizat că are în plan un ajutor și pentru crescătorii de ovine.

Liviu Dragnea, o nouă serie de promisiuni la „Viața Satului”! Dragnea
Liviu Dragnea a participat la a doua emisiune „Viața Satului”. Sursă foto – Hepta

Ce le-a transmis liderul PSD fermierilor

“Sunt unii care cumpără din România milioane de mieluţe. De ce? Ca să facă reproducţie. De ce să nu se facă la noi? Şi atunci am spus, nu putem să îi ajutăm pe oamenii ăştia? Ia 200 de lei şi ţine mieluţa până la fătare. Ia 100 de lei la început ca să ai garanţia că nu e păcăleală, după care 50 de lei, 50 de lei la un an şi la prima fătare”, a explicat preşedintele social-democraţilor care a lămurit și problema subvenției la lână.
“La lână de la un leu pe kilogram la doi lei pe kilogram, subvenţie, faţă de cum a fost acuma. În ceea ce priveşte centrele de spălare lână, trei centre de spălare lână care se vor face prin Casa Română de Comerţ, urmează ca în perioada următoare Casa Română de Comerţ să analizeze împreună cu dumneavoastră, cu Ministerul Agriculturii ce trebuie să facă pentru organizarea exportului, în primul rând să achiziţioneze o navă pentru transport.
Am mai vorbit despre subvenţii. Veniturile din păşuni, din fâneţe, care nu merg la primării, celelalte, să nu fie considerate venituri impozabile şi subvenţia să nu mai fie impozitată. Adică impozitul pe subvenţie, tot ce înseamnă subvenţie agricolă în România să fie eliminat şi banii ăştia să rămână la fermieri, 800-900 de milioane de euro care rămân la fermieri înseamnă un efort care merită şi cu care oamenii ăştia se dezvoltă în continuare”, le-a mai spus Dragnea crescătorilor de ovine din zona Sibiului.