News

Cum strânge partidul lui Liviu Dragnea adeziuni: la pas prin cartierele mărginașe. Alianța se laudă cu sucursale în țări importante din Europa

Partidul lui Liviu Dragnea a început să strângă adeziuni. Oamenii trimiși de fostul lider al PSD-ului au luat-o la pas prin cartierele mărginașe. Alianța se laudă și cu sucursale în țări importante din Europa
23.03.2022 | 06:30
Cum strange partidul lui Liviu Dragnea adeziuni la pas prin cartierele marginase Alianta se lauda cu sucursale in tari importante din Europa
Cum strânge partidul lui Liviu Dragnea adeziuni: la pas prin cartierele mărginașe ale Bucureștiului. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Partidul lui Liviu Dragnea s-a trezit în mijlocul unui mare scandal la puțin timp de la data înființării. Alianța pentru Patrie a fost acuzată că transforma simple vizualizări de pe site în adeziuni. Între timp, oamenii fostului lider PSD au ieșit în stradă și au luat-o la pas prin cartierele mărginașe pentru a strânge semnături.

Se caută adeziuni pentru partidul lui Liviu Dragnea

Echipe întregi de tineri au mers la periferia Bucureștiului unde au încercat să-i convingă pe oameni să semneze cu formațiunea coordonată de Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu. Înarmați cu flyere, dar fără prea multe imagini cu fostul șef al social democraților, „adepții” Alianței au avut succes mai degrabă în rândul pensionarilor.

ADVERTISEMENT

Pasajul Lujerului, piața Crângași sau cartierul Giulești au fost doar câteva dintre locurile unde aceștia și-au încercat norocul. Nu toată lumea i-a primit cu brațele deschise. Mai mulți taximetriști poziționați la intrarea pe bulevardul Constructorilor au strâmbat din nas și nu doar că n-au semnat adeziunea, dar nici n-au vrut să ia cadourile formațiunii.

Au avut ceva mai mult succes în dreptul gurii de metrou Crângași. Reprezentanții Alianței au obținut și câteva semnături care s-au adăugat la zestrea de adeziuni. Oamenii și-au spus supărările și au căutat răspunsuri la problemele zilnice.

ADVERTISEMENT

De la distanță, nume grele ale partidului au transmis câte un „like” pe rețelele de socializare. Codrin Ștefănescu și Liviu Pop au apreciat postarea, în timp ce alți simpatizanți au lăudat eforturile făcute de organizația de sector.

Alianța pentru Patrie, sucursale în țări importante din Europa

Pe site-ul oficial, Alianța pentru Patrie a anunțat că există deja filiale serioase în Europa. Astfel, formațiunea lui Liviu Dragnea se laudă că este reprezentată în mai multe puncte cheie ale continentului. Printre ele se află și Israel, Turcia, Anglia, Franța, Belgia. Italia, Spania sau Olanda.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că partidul Alianța pentru Patrie a fost înregistrat oficial la tribunal în 19 mai. Fostul lider al PSD a anunţat că patru „oameni obişnuiţi” în colaborare cu fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, au fost cei care au pus bazele formațiunii politice.

După ce au fost verificate datele transmise de Liviu Dragnea s-a constatat că cei patru care au înființat partidul sunt Valentin Păduroiu, Marin Gheniu, Mariana Gheniu și Anca Maria Loghin. Doar unul dintre ei a mai fost implicat în politică, Păduroiu fiind membru PRM și deputat.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea, petiție cu cacofonie

Anul trecut, Liviu Dragnea i-a îndemnat pe români să semneze şi să distribuie pe o rețea de socializare ”petiţia pentru salvarea României” iniţiată de partidul Alianţa Pentru Patrie. Doar că, în fotografia de promovare pentru această petiţie a apărut un slogan care a conținut o cacofonie şi anume ”să le arătăm că poporul român nu pleacă capul şi nu tace!”.

„Dragi români, dragi patrioţi, Vă chem să semnaţi şi să distribuiţi petiţia Alianţei Pentru Patrie, care poate fi ultima noastră şansă de a ne salva vieţile în aceste vremuri cumplite”, a scris Liviu Dragnea pe pagina de Facebook a partidului.

Fostul preşedinte al PSD a mai anunțat că „ţara zace în deznădejde şi sărăcie, în boală, în disperare”. „Ne mor părinţii şi copiii din cauza incompetenţei criminale a celor ce ne conduc. Dar interesele lor nu pot fi mai presus decât ale românilor! Trebuie să îi oprim acum şi să le arătăm că acest popor nu pleacă capul şi nu tace! Împreună, pentru patrie şi pentru viitorul nostru, al tuturor, vom pune capăt acestei nenorociri!”, a mai scris Liviu Dragnea.

Chestionat despre partidul pe care l-a înființat, Liviu Dragnea a explicat că acesta nu este naţionalist, nu este un partid radical, xenofob, anti-european sau anti-atlantic.

ADVERTISEMENT