News

Liviu Dragnea, prima reacţie după alegeri. Ce spune despre demisie

26.05.2019 | 21:28

Liviu Dragnea a făcut primele declaraţii după primele rezultate Exit Poll de la alegerile europarlamentare, care indică un scor prost pentru PSD. Liderul social-democraţilor a evitat să dea un răspuns privind o eventuală demisie şi a propus-o pe Gabriela Firea pentru postul de preşedinte, menţionând că trebuie purtată o discuţie cu ALDE pentru stabilirea unui candidat comun.

Ce a declarat Liviu Dragnea după scorul obţinut de PSD la alegerile europarlamentare

Liviu Dragnea le-a mulţumit celor care au votat PSD şi a spus că despre o eventuală demisie a sa se va discuta în CEx, dar doar după o analiză în partid. “Le mulţumesc celor care au votat cu PSD. Votul de astăzi, vorbim de exit poll, nu sunt rezultate care să bucure PSD. Trebuie făcute analize rapid şi serios în partid. Un coleg de-al meu a avut o propunere (Marian Oprişan i-a cerut demisia n.r). Mi-am asumat şi ce am făcut şi ce nu am făcut. Voi avea o discuţie serioasă în CEx.

Am votat şi la referendum, am spus că nu sunt împotriva lui şi a temelor. Întrebările au fost făcute prost. În societatea românească nu a existat o dispută pe lupta împotriva corupţiei. În legătură cu anunţul pe care am spus că o să-l fac. Nu am spus că vreau să candidez la funcţia de preşedinte”, a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea nu este pregătit să meargă la închisoare
Liviu Dragnea a evitat să spună dacă demisionează Sursa foto: Hepta.ro

Ce spune Liviu Dragnea despre candidatura la prezidenţiale

Dragnea şi-a afirmat apoi sprijinul pentru Viorica Dăncilă pentru postul de premier şi a propus ca Gabriela Firea să fie candidatul PSD la prezidenţiale. “Ceea ce vreau să spun eu, nu puteam să fac un astfel de anunţ în seara asta, eu cred că PSD foarte curând trebuie să desemneze un potenţial candidat. ALDE îl susţine pe Tăriceanu şi foarte curând trebuie să se decidă care dintre candidaţii PSD şi ALDE au mai multe şanse să scape de Iohannis.

Din partea partidului nu hotărăsc eu. Analiza trebuie făcută între Gabriela Firea şi Călin Popescu Tăriceanu. Eu o să solicit colegilor mei să facem un congres pentru stabilirea candidatului. Le spun tuturor colegilor mei din ţară şi celor care m-au votat: PSD a mai trecut prin astfel de momente şi ulterior a câştigat. Îi spun Vioricăi Dăncilă să îşi păstreze mandatul. Vina mea este că am acceptat să fiu preşedintele PSD în 2015″, a spus Dragnea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS