News

Liviu Dragnea primeşte ”Medalia Omagială Iuliu Maniu” de la PNŢCD. Partidul său va fuziona cu vechea formațiune politică

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a primit de la PNȚCD ”Medalia Omagială Iuliu Maniu”. APP, partidul său, urmează a fuziona cu vechea formațiune politică.
16.05.2022 | 14:27
Liviu Dragnea primeste Medalia Omagiala Iuliu Maniu de la PNTCD Partidul sau va fuziona cu vechea formatiune politica
Liviu Dragnea, premiat de PNȚCD, partid care se va alia cu APP. Sursa foto: facebook Aurelian Pavelescu
ADVERTISEMENT

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) anunță că i-a înmânat lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD, ”Medalia Omagială Iuliu Maniu”, dar și că pregătește o alianță cu partidul acestuia, APP.

Liviu Dragnea, invitat special la sediul PNȚCD și medaliat cu ”Medalia Omagială Iuliu Maniu”

Liviu Dragnea a primit medalia fiind invitat, sâmbătă, la sediul central al PNȚCD, în care s-a discutat despre ”crearea în România a unui pol politic suveranist, în perspectiva alegerilor din 2024.”

ADVERTISEMENT

”O alianță politică între PNȚCD și APP este vitală pentru România, răspunzând dezideratului celei mai mari părți a poporului român, în perspectiva alegerilor generale din 2024, de a constitui o platformă formată din partidele suveraniste autentice, au susținut Aurelian Pavelescu și Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, însoțit de Președinta Organizației de Tineret APP sector 2, Ana-Maria Ioniță, a onorat invitația Biroului de Conducere al PNȚCD reunit sâmbătă la sediul central. Subiectul discuțiilor a fost crearea în România a unui „pol politic suveranist”, în perspectiva alegerilor din 2024.

ADVERTISEMENT

Alături de președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, Liviu Dragnea a dialogat cu membrii BNC al PNȚCD despre necesitatea creării în România a unei alianțe naționale suveraniste, obiectul dezbaterii fiind situația internă și externă.

În accepțiunea lui Liviu Dragnea, PNL și PSD și-au dat mâna într-o „Alianța a trădării naționale”, iar bătălia electorală din 2024 nu va mai fi între stânga și dreapta, ci intre suveranism și globalism, între dragoste de țară și vânzare de țară”, a anunțat PNȚCD, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

De ce i-a oferit PNȚCD lui Liviu Dragnea ”Medalia Omagială Iuliu Maniu”

În același comunicat de presă se justifică faptul că fostul lider PSD a primit importanta medalie pentru programul de guvernare la care a contribuit în 2016, atunci când ” Romania a înregistrat cea mai mare creștere economică din istoria postdecembristă.”

”Programul de guvernare prezentat de Liviu Dragnea in 2016,construit pe conceptul “Patriotismului economic”, pentru interesele românilor, a făcut ca Romania să înregistreze cea mai mare creștere economică din istoria postdecembristă, creștere de care s-au bucurat milioane de români, medici, profesori, agricultori, tineri, oameni de adaceri,pensionari, fiind demonstrat potențialul uriaș de dezvoltare a României.

ADVERTISEMENT

Din aceste considerente, Biroul Național de Conducere ia înmânat lui Liviu Dragnea „Medalia Omagială Iuliu Maniu”. Medalia este gravată cu chipul fonda PNȚCD Iuliu Maniu, iar pe verso conține României Mari și cele patru principii ale partidului: „Democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială”, mai este precizat în comunicatul de presă al PNȚCD.

Când se vor alia PNȚCD și APP

Într-o postare pe facebook, Aurelian Pavelescu, liderul PNȚCD, spune că alianța dintre formațiunea sa politică și APP se va realiza ”în curând.”

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”