News

Liviu Dragnea, scos pentru prima dată din penitenciar. Fostul lider PSD este martor în dosarul lui Valeriu Zgonea

Autor: Eduard Nicolae Popa | 12.09.2019 | 13:25
Liviu Dragnea, scos pentru prima dată din penitenciar. Fostul lider PSD este martor în dosarul lui Valeriu Zgonea
Liviu Dragnea vrea să muncească în continuare la atelierul auto din Penitenciarul Rahova și contestă interdicția primită de la judecători pentru interviul de după gratii

Liviu Dragnea, fost președinte al PSD, a fost scos din penitenciarul Rahova și adus la Tribunalul București în jurul orei 12:00. Dragnea este audiat în calitate de martor în dosarul în care fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, este acuzat de corupție. Dragnea este audiat ca martor în acest dosar pentru fapte care au avut loc în 2013, când acesta era secretar general al PSD. Tot martor în acest dosar este și fostul președinte PSD, Victor Ponta.

Liviu Dragnea, scos de la Rahova și audiat ca martor în dosarul lui Valeriu Zgonea

Potrivit rechizitoriului, în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, Valeriu Zgonea a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dumitru Dobrică, consilier județean, pentru a primi foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care ar avea-o pentru a o numi pe fiica lui Dobrică într-o funcție publică. La ora acestor fapte Zgonea era președintele Camerei Deputaților și vicepreședintele PSD.

Procurorii au arătat apoi că Zgonea a primit de la Dumitru Dobrică foloase necuvenite de peste 62.000 de lei, adică aproximativ 15.000 de euro, care reprezintă contravaloarea unor servicii de turism și cheltuielile privind construirea unei case de vacanță în județul Covasna. „Ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, precizează procurorii anticorupţie, potrivit G4Media.ro.

Liviu Dragnea a ieșit pentru prima oară penitenciar. Este martor în dosarul lui Valeriu Zgonea
Liviu Dragnea a ieșit pentru prima oară penitenciar. Este martor în dosarul lui Valeriu Zgonea *foto: digi24.ro

Liviu Dragnea, martor într-un dosar asemănător cu cel în care a fost condamnat

DNA precizează că în același dosar Dumitru Dobrică, cel care a ocupa funcția de consilier județean în cadrul CJ Buzău între iunie 2004 și decembrie 2013 și-a recunoscut vina.

Interesant este că dosarul lui Zgonea în care Liviu Dragnea a fost adus ca martor seamănă foarte mult cu dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman în care fost lider PSD a fost condamnat definitive la 3 ani și jumătate de închisoare. Atunci Dragnea a intervenit pe lângă conducătorii DGASPC Teleorman să angajeze două membre ale filialei județene din PSD și care munceau pentru partid, pe banii primiți de la direcția de asistență socială.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!