News

Liviu Dragnea şi Elena Udrea, inculpaţi într-un dosar comun! Ce decizie se așteaptă de la Tribunalul Teleorman

16.07.2019 | 10:46
Liviu Dragnea si Elena Udrea inculpati intrun dosar comun Ce decizie se asteapta de la Tribunalul Teleorman

Liviu Dragnea şi Elena Udrea ar putea fi inculpaţi într-un dosar comun! Tribunalul Teleorman judecă pe 13 august cererea DNA de redeschidere a părții din dosarul Tel Drum privind asocierea dintre compania de construcţii Tel Drum şi Euroconstruct Trading, firme care sunt suspectate că ar avea legături cu cei doi politicieni. Despre Tel Drum procurorii susţin că este controlată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, în timp ce Euroconstruct Trading, aparține de gruparea de la Golden Blitz, apropiată de Traian Băsescu şi Elena Udrea.

Liviu Dragnea şi Elena Udrea, inculpaţi într-un dosar comun!

La începutul lunii trecute, procurorii au solicitat Înaltei Curţi redeschiderea acestei părți a dosarului, însă cererea a ajuns la Tribunalul Teleorman, pentru că la data respectivă Liviu Dragnea nu mai era demnitar, ca urmare a condamnării și arestării în dosarul angajărilor fictive. Vă readucem aminte că Tribunalul Teleorman a mai respins şi anul trecut cererea DNA de redeschidere a respectivei bucăți de dosar.

G4Media.ro scrie că dacă instanţa nu redeschide dosarul, una dintre acuzațiile de fraudă cu fonduri europene aduse lui Liviu Dragnea ar putea să pice. De remarcat că în dosarul Tel Drum, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni. Două dintre ele ţin de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat, cu un prejudiciu total estimat la 27 de milioane de euro.

Liviu Dragnea şi Elena Udrea, inculpaţi într-un dosar comun! Liviu Dragnea și Elena Udrea
Liviu Dragnea și Elena Udrea ar putea avea probleme serioase. Sursa foto – facebook

Ce decizie se așteaptă de la Tribunalul Teleorman

Trebuie specificat că ancheta trenează de aproape doi ani de zile în ciuda faptului că aceasta ar fi aproape finalizată. Procurorii care instrumentează dosarul Tel Drum ar aștepta acum și decizia Tribunalului Teleorman. Practic, această parte de dosar priveşte o afacere din 2009, de asfaltare a unor drumuri județene din Teleorman, inclusiv a celor din comuna natală a lui Liviu Dragnea, Gratia.

Liviu Dragnea se află deja la închisoare, acolo unde execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni cu executare. Fostul lider PSD este încarcerat la Penitenciarul Rahova. În schimb, elena Udrea bia s-a întors din țară și a renunțat la statutul de refugiat.