News

Liviu Dragnea, victorie la Curtea Europeană de Justiție. Dosarul Teldrum va fi rejudecat

Liviu Dragnea a obținut o victorie importantă la Curtea Europeană de Justiție. Fostul lider PSD a câștigat rejudecarea procesului prin care contesta raportul OLAF care a dus la apariția dosarului Teldrum.
13.01.2022 | 15:59
Liviu Dragnea victorie la Curtea Europeana de Justitie Dosarul Teldrum va fi rejudecat
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea începe cu dreptul anul 2022 din perspectiva dosarelor din Justiție pe care le are fostul lider PSD.

Joi, 13 ianuarie, acesta a obținut, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, rejudecarea procesului la Tribunalul UE prin care contesta raportul OLAF care a dus la apariția dosarului Teldrum.

ADVERTISEMENT

Dragnea a câștigat la Curtea de Justiție a UE. Procesul prin care contesta raportul OLAF în dosarul Teldrum, rejudecat

În 2020, Liviu Dragnea a atacat în justiție răspunsul Comisiei Europene la o plângere a sa împotriva modalității în care a fost realizat raportul OLAF.

Fostul președinte social-democrat a dorit să obțină la Tribunalul Uniunii Europene anularea raportului OLAF care constata o fraudă cu fonduri europene în dosarul TelDrum, raport ce a condus la inculparea sa de către DNA.

ADVERTISEMENT

Acum, Dragnea a câștigat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene posibilitatea de rejudecare a procesului la Tribunalul UE.

”Decizia CJUE anulează Ordonanța Tribunalului Uniunii Europene din 12 mai 2020, Dragnea/ Comisia în măsura în care, prin această ordonanță, Tribunalul a respins ca inadmisibilă acțiunea formulată de domnul Liviu Dragnea în anularea scrisorii din partea Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) din 1 octombrie 2018, în măsura în care, prin această scrisoare, OLAF i-a refuzat să îi acorde acces la documentele solicitate în scrisoarea sa din 22 august 2018”, se arată în decizia CJUE.

ADVERTISEMENT

Faptele de care este acuzat Liviu Dragnea în dosarul Teldrum

În 2017, în dosarul Teldrum, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. La acea dată, procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei asupra bunurilor lui Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

Peste un an, Dragnea a recurs la finalul anului 2018 la justiția europeană pentru a încerca să obțină anularea raportului OLAF care stă la baza inculpării sale în dosarul Tel Drum.

Fostul președinte PSD a reclamat Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Europene (CJUE) pentru că a refuzat să înceapă o investigație asupra OLAF privind dosarul Tel drum.

ADVERTISEMENT