News

Liviu Dragnea, trimis în judecată din nou în dosarul Tel Drum. Prejudiciu de 60 de milioane de lei

Liviu Dragnea, proaspăt eliberat din penitenciar, are din nou probleme cu justiția. De această dată e trimis în judecată în dosarul Tel Drum.
17.10.2022 | 14:17
Liviu Dragnea trimis in judecata din nou in dosarul Tel Drum Prejudiciu de 60 de milioane de lei
Liviu Dragnea, trimis în judecată din nou. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alături de Liviu Dragnea mai sunt anchetați mai mulți funcționari din CJ Teleorman, de altfel Liviu Dragnea are calitatea de președinte al CJ Teleorman în acest dosar.

Liviu Dragnea, trimis din nou în judecată

DNA a trimis în judecată și compania Tel Drum, cea despre care se crede că Liviu Dragnea ar fi condus-o din umbră alături de alte persoane care făceau parte din conducerea societății.

ADVERTISEMENT

Acuzațiile fac referire la accesarea nelegală a două proiecte finanțate din fonduri europene, pentru reabilitarea a două drumuri județene din Teleorman. Pe lângă faptul că ar fi direcționat discreționar contractele spre compania Tel Drum, Liviu Dragnea le-ar fi cerut subordonaților săi să închidă ochii la diverse nereguli.

Conform Digi 24, dosarul are peste 700 de volume de probe, în condițiile în care ancheta a început de mai bine de 5 ani. Rechizitoriul are peste 1.400 de pagini, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a fost trimis pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și alte infracțiuni.

Printre infracțiunile reclamate de procurori se află adjudecarea de către Tel Drum SA a unui contract de reabilitare a drumului DJ 701 în valoare de 114 milioane de lei, 13.7 milioane de euro provenind din fonduri europene.

ADVERTISEMENT

”În acest context, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, inculpatul Liviu Nicolae Dragnea ar fi emis și semnat hotărâri și dispoziții, cu încălcarea legii, acte indispensabile pentru procedura de atribuire a contractului care, între altele, au inclus o condiție restrictivă ce avantaja SC Tel Drum SA”, precizează DNA în comunicat.

Conform comunicatului, Liviu Dragnea e acuzat de ”constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte), instigare la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma participației improprii”.

ADVERTISEMENT

Alături de Liviu Dragnea vor trebuie să răspundă în fața legii și Mugur Bățăuș, funcționar în cadrul CJ Teleorman, Victor Piperea, funcționat CJ Teleorman, Marin Predescu, funcționar CJ Teleorman și SC Tel Drum SA

ADVERTISEMENT