News

Liviu Dragnea, veste de ULTIMĂ ORĂ pentru toţi pensionarii! Ce se întâmplă cu pensiile, din august

24.05.2019 | 08:26
Liviu Dragnea veste de ULTIMA ORA pentru toti pensionarii Ce se intampla cu pensiile din august
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a vorbit aseară, la Antena 3, despre situația pensiilor din România și soarta pensionarilor. Liderul PSD a enumerat toate realizările guvernului și a ținut să lămurească în special situația pensionarilor. Liderul partidului aflat la guvernare a promis în direct că pensiile vor continua să crească în țara noastră.

Liviu Dragnea a spus ce se întâmplă cu pensiile din luna august

Potrivit lui Dragnea, pensia a crescut de la 871 de lei la 1.100 de lei, cu aproximativ 30% în ultima vreme. Șeful PSD a promis o creștere a pensiilor cu încă 45% din lunile august și septembrie și i-a atacat pe cei de la PNL, majoritatea formată din foști pedeliști, despre care a spus că atuncu când au condus România se gândeau doar la impozitarea pensiilor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Dragnea se mai laudă cu faptul că guvernul PSD-ALDE a eliminat CASS la toate pensiile, iar cele sub 2.000 de lei au zero lei impozit. Pensiile de peste 2.000 de lei sunt impozitate cu 10, respectiv 16%. Tot referitor la pensii, Dragnea a declarat zilele trecute că are de gând să propună renunțarea la pensiile speciale.

Dragnea spune că pensiile vor crește și în august. Sursa foto: hepta.ro

Liviu Dragnea: Ce au făcut ei? Au impozitat pensiile

Potrivit unui comunicat recent lansat de PSD, liderul coaliției de guvernare se gândește foarte serios la proiectul de a elimina complet pensiile speciale ale parlamentarilor și și-a luat public angajamentul că va scăpa țara de această povară fiscală pe care românii nu și-o permit și nu este moral să fie așa.

ADVERTISEMENT

„Punctul de pensie a crescut de la 871 de lei la 1.100, deci cu 26%. Anul acesta în august-septembrie, va crește la 1.265, adică o creștere cu 45%. Ce au făcut ei? Au impozitat pensiile. Au vrut să le taie, CCR a spus că e neconstituțional să diminuezi pensiile, dar nu s-au potolit și le-au impozitat. Noi am eliminat CASS la toate pensiile, pensiile sub 2.000 au impozit zero, cele peste 2.000, impozit 16% și 10%.”, a declarat Dragnea la Antena 3 despre pensii.