Liviu Dragnea vrea acasă. Când află dacă va fi eliberat condiționat

Georgiana Dicu   
în HotNews
15/04/2021, 21:08
Liviu Dragnea vrea acasă. Când află dacă va fi eliberat condiționat
Liviu Dragnea vrea acasă. Când află dacă va fi eliberat condiționat Foto: hepta.ro

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a cerut eliberarea condiționată din închisoare. El execută o sentință de 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Instanţa a stabilit termen pentru soluționare în data de 27 aprilie.

Liviu Dragnea vrea acasă. Când află dacă va fi eliberat condiționat

Potrivit portalului instanțelor, Dragnea a depus cererea de eliberare condiționată pe 12 aprilie, iar instanța a stabilit termen pentru soluționare în data de 27 aprilie.

Fostul șef al Partidului Social Democrat se află în penitenciar din data de 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a avut mai multe conflicte cu conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Dreptul la muncă i-a fost retras după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Închide ×