News

Liviu Dragnea vrea ca Gabriela Firea să candideze din partea PSD la alegerile prezidențiale

26.05.2019 | 21:32
Liviu Dragnea vrea ca Gabriela Firea sa candideze din partea PSD la alegerile prezidentiale

Partidul Social Democrat și-a desemnat candidatul la președinție, iar aceasta este nimeni alta decât Gabriela Firea, actualul primar General al Capitalei! Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp de președintele Liviu Dragnea, după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare!

Gabriela Firea, desemnată de PSD pentru alegerile prezidențiale

”Eu cred că PSD foarte curând trebuie să desemneze un potenţial candidat. ALDE îl susţine pe Tăriceanu şi foarte curând trebuie să se decidă care dintre candidaţii PSD şi ALDE au mai multe şanse să scape de Iohannis. Din partea partidului nu hotărăsc eu.

Analiza trebuie făcută între Gabriela Firea şi Călin Popescu Tăriceanu. Eu o să solicit colegilor mei să facem un congres pentru stabilirea candidatului. Le spun tuturor colegilor mei din ţară şi celor care m-au votat: PSD a mai trecut prin astfel de momente şi ulterior a câştigat”, a declarat Liviu dragnea. 

Gabriela Firea candidat prezidentiale PSD
Liviu Dragnea a spus ca Gabriela Firea este propunerea PSD pentru prezidentiale

”Dacă rezistă presiunilor, instanța va da achitare”

Întrebat de ce nu candidează chiar el la prezidențiale, Liviu Dragnea a spus: ”Ca să candidezi, trebuie să ai și posibilitatea. Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram preș, nu aveam nicio problemă în justiție. Completul de judecată, dacă va rezista presiunii, va da achitare, dacă nu, nu, va da închisoare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Între Liviu Dragnea și Gabriela Firea a fost o ruptură, în urmă cu câteva luni, după ce bugetul Primăriei Capitalei a fost micșorat. În acea perioadă, Gabriela Firea declara că ar candida la președinție doar ca să-l contracandideze pe Liviu Dragnea!

„Nu am apucat să mă gândesc (dacă va candida la prezidenţiale, n.r). Aşa cum ştiţi am fost în perioada sărbătorilor în spital, şi acum sunt sub tratament, (…) sunt nevoită să lupt pentru bucureşteni (…) şi să le spun adevărul, să nu se lase păcăliţi prin comunicate de presă. (…) Credeţi-mă că-mi vine de multe ori să spun că m-aş duce să-l contracandidez pe domnul Dragnea oriunde se va duce el, dar oriunde. Numai să vadă că nu poată să meargă cu minciuna, cu manipularea şi cu răzbunarea până la capăt. (…) E prematur”, a declarat Gabriela Firea, sâmbătă, la un post de televiziune.