News

Liviu Dragnea, zi decisivă! Fostul lider PSD află dacă procesul de eliberare se va judeca la alt tribunal

18.05.2021 | 11:45
Liviu Dragnea zi decisiva Fostul lider PSD afla daca procesul de eliberare se va judeca la alt tribunal
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea află marți dacă cererea sa de strămutare de la Tribunalul București a procesului privind eliberarea condiționată la un tribunal din țară va fi aprobată de către Curte de Apel.

Liviu Dragnea așteaptă cu sufletul la gură decizia pe care o va lua, marți, Curtea de Apel București.

ADVERTISEMENT

Acesta nu dorește ca procesul privind eliberarea sa condiționată din închisoare să fie judecat la Tribunalul București.

Liviu Dragnea află dacă procesul de eliberare se va judeca la alt tribunal

Pe data de 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiționată din închisoare depusă de Liviu Dragnea. Judecătorii au considerat că aceasta era neîntemeiată.

ADVERTISEMENT

Decizia instanței nu a fost una definitivă. Fostul președinte PSD a făcut contestație, iar aceasta va fi judecată miercuri.

Până atunci însă, Liviu Dragnea a mai solicitat și ca procesul său privind eliberarea condiționată să nu fie judecat la Tribunalul București, ci la un alt tribunal din țară. Marți, Curtea de Apel îi va da un răspuns fostului lider PSD în această cauză.

ADVERTISEMENT

“În baza art.353 alin.10 Cpp preschimbă termenul de judecată la 18.05.2021, ora 16,00. În baza art.72 alin.6 Cpp, se solicită informații de la Tribunalul București. Se asigură prezența prin videoconferință a petentului. Se încunoștințează apărătorul ales”, se arată în comunicatul Curții de Apel.

Liviu Dragnea ispășește o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare

Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanța supremă la executarea unei pedepse de 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul Protecția Copilului Teleorman. Acesta a fost încarcerat pe 27 mai 2019, la Penitenciarul Rahova. 

ADVERTISEMENT

Încă de la început a avut însă, mai multe conflicte cu persoanele din conducerea penitenciarului, cărora le-a intentat mai multe procese. Motivul principal a fost faptul că i s-a retras dreptul la muncă, după ce a acordat un interviu online.

Marți, acesta a câștigat definitiv procesul cu Penitenciarul Rahova, judecătorii considerând că i-au fost încălcate drepturile la sănătate și la apărare.

Dragnea a fost trimis în judecată într-un alt dosar

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Liviu Dragnea în dosarul vizitei pe care a făcut-o în SUA în ianuarie 2017. Fostul lider PSD este acuzat de trafic de influență și folosire a influenței.

Procurorii îl acuză pe Dragnea că a primit foloase necuvenite, 400.000 de dolari, bani care au acoperit vizita pe care a efectuat-o în SUA. În schimbul avantajelor primite, Dragnea l-a numit consul la Bonn pe Gheorghe Dimitrescu, acesta fiind cel care l-a ajutat.

ADVERTISEMENT