ADVERTISEMENT
News

Liviu Dragnea află joi dacă va fi eliberat condiţionat. Decizia finală, amânată de Tribunalul Bucureşti. Update

Liviu Dragnea va afla joi ce se întâmplă cu cererea sa de eliberare condiționată.
Autor: Anca Flondor | 26.05.2021 | 07:28
Liviu Dragnea află joi dacă va fi eliberat condiţionat. Decizia finală, amânată de Tribunalul Bucureşti. Update
Liviu Dragnea află joi dacă va fi eliberat condiţionat. Decizia finală, amânată de Tribunalul Bucureşti. Sursa foto: hepta.ro
acum 4 weeks

Liviu Dragnea află joi dacă va fi eliberat

Tribunalul București va lua o decizie joi cu privire la cererea de eliberare condiționată depusă de Liviu Dragnea. Ședința care a avut loc miercuri a durat aproximativ o oră. Joi, 27 mai, se împlinesc exact 2 ani de când fostul lider PSD a fost condamnat la închisoare. 

“Toate aspectele citate din recomandarea UE sunt esențiale. Instanța de fond nu a făcut decât să facă interpretări subiective. (…) În sistemul național se permite o asemenea situație să se aprecieze subiectiv fără dovada că Liviu Dragnea nu și-ar fi însușit efectele și elementele sancționatoare ale sentinței de condamnare. Este aberant, nu rezultă de nicăieri acest aspect”, a declarat Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Tribunalul București va judeca miercuri, contestația făcută de Liviu Dragnea. Judecătoria Sectorului 5 a respins luna trecută, cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a depus și o cerere pentru strămutarea procesului privind eliberarea condiționată. Curtea de Apel a amânat pentru 14 iunie, judecarea acestei cereri.

Liviu Dragnea, zi decisivă la Tribunalul București

Liviu Dragnea va afla miercuri, ce se întâmplă cu cererea sa de eliberare condiționată. În luna aprilie când s-a judecat pe fond, Liviu Dragnea a avut avizul favorabil de la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat.

În plus avea și o sentință favorabilă prin care judecătorii i-au dat dreptate în procesul cu penitenciarul Rahova. Fostul lider PSD a cerut atunci să i se recunoască 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 și 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiționată depusă de Liviu Dragnea, ca fiind neîntemeiată.

Liviu Dragnea a cerut strămutarea procesului

Fostul lider PSD nu dorește să mai fie judecat la București. Acesta a cerut strămutarea procesului la o instanță din alt oraș.  Dragnea consideră că Tribunalul București nu poate judeca obiectiv cauza sa. Decizia a fost însă amânată. Curtea de Apel București a stabilit ca termen pentru judecarea acestei cereri data de 14 iunie.

“Instanța apreciază că scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului. Astfel, raportat la funcția de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetățean trebuie să fie conștient de consecințele la care s-ar expune în cazul încălcării legii penale.

ADVERTISEMENT

Eliberarea petentului, prin simpla împlinire a fracției și în contextul unui comportament civilizat – normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus.

Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacție din partea statului față de cei care încalcă normele legale”, se arăta în motivarea transmisă de Judecătoria Sectorului 5.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Camerei Deputaților a fost încarcerat pe data de 27 mai 2019. Atunci a fost condamnat definitiv de instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Pentru că a executat două treimi din pedeapsă acesta a avut dreptul de a cere eliberarea din închisoare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!