ADVERTISEMENT
News

Cererea de eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, judecată la Tribunalul Giurgiu. Prima reacție a avocatei sale. Update

Liviu Dragnea a obținut o victorie importantă la Curtea de Apel. Cererea acestuia de eliberare condiționată va fi rejudecată la Tribunalul Giurgiu.
Autori: Adrian Baciu, Andreea Marin | 14.06.2021 | 20:00
Cererea de eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, judecată la Tribunalul Giurgiu. Prima reacție a avocatei sale. Update
Liviu Dragnea, zi importantă la Curtea de Apel. Magistrații judecă strămutarea dosarului privind eliberarea condiționată. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
14-06-2021
17:16

Prima reacție a avocatei lui Liviu Dragnea

După ce Curtea de Apel București a decis ca dosarul de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea să fie strămutat la Tribunalul Giurgiu, avocata acestuia a avut prima reacție.

Astfel, Flavia Teodosiu s-a arătat încrezătoare în șansele fostului lider al PSD de a putea ieși din închisoare, pentru că are sorți de izbândă ca această contestație depusă de el să fie admisă.

Mai mult decât atât, aceasta a transmis că judecătorii din trecut erau incompatibili și abia acum i s-ar fi făcut dreptate lui Liviu Dragnea, odată cu această decizie de a muta dosarul la un alt tribunal.

„Cel puțin judecătorii care l-au judecat și în trecut (…) n-ar fi trebuit să judece, aceștia fiind incompatibili (…). Instanța a considerat că, într-adevăr, i s-a făcut o nedreptate domnului Dragnea, din acest punct de vedere, și a decis admiterea cererii noastre de strămutare a cauzei la un alt tribunal”, a spus Flavia Teodosiu, avocata fostului lider PSD.

ADVERTISEMENT
14-06-2021
11:12

Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea, rejudecată la Tribunalul Giurgiu

Liviu Dragnea a obținut o victorie importantă la Curtea de Apel București. Cererea acestuia de eliberare condiționată va fi rejudecată la Tribunalul Giurgiu, după ce magistrații din Capitală au desființat sentința Tribunalului București de luna trecută.

Astfel, solicitarea lui Liviu Dragnea de strămutare a procesului de eliberare condiționată va fi dezbătută de Tribunalul Giurgiu. Totodată, Curtea de Apel București a desființat sentința din 27 mai a Tribunalului București, care a respins solicitarea lui Dragnea de eliberare condiționată, anunță G4Media.

Iată decizia Curții de Apel București:

Sentinţa penală nr.119/F din 14.06.2021 – Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021.

În baza art.74 alin.2 Cod proc.penală dispune strămutarea judecării contestațiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva Sentinței penale nr.1025 pronunțată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria sectorului 5 București în dosarul nr.7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu.

În baza art.74 alin.5 Cod proc.penală desfiinţează Decizia penală nr.529 din data de 27.05.2021 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr.7901/302/2021. În temeiul art.74 alin.4 Cod proc.penală înştiinţează Tribunalul București și Tribunalul Giurgiu despre admiterea cererii de strămutare.

În baza art.275 alin.3 Cod proc.penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14 iunie 2021.

Liviu Dragnea se află în închisoare din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea are în față o nouă zi tensionată la Curtea de Apel București. Fostul lider al PSD ar putea afla dacă instanța îi va da dreptate în privința cererii de strămutare în dosarul  eliberării condiționate.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel judecă judecă strămutarea dosarului privind eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea

Luni, 14 iunie, Curtea de Apel București judecă cererea de strămutare formulată de fostul lider PSD în dosarul privind eliberare condiționată.

În situația în care cererea de strămutare formulată de Liviu Dragnea va fi aprobată, hotărârea Tribunalului București va fi desfiinţată prin efectul legii. Este vorba de decizia prin care s-a respins eliberarea condiţionată.

ADVERTISEMENT

În cazul în care lucrurile vor merge favorabil pentru Dragnea, el nu va fi eliberat automat. Astfel, pasul următor, în această ipoteză, ar fi că cererea de eliberare va fi rejudecată de un alt tribunal aflat în circumscripția Curţii de Apel Bucureşti.

Fostul lider social democrat a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare. Acesta a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după împlinirea fracției de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obțină eliberarea condiționată.

Ce spune avocata lui Liviu Dragnea despre șansele eliberării condiționate

În privința șanselor lui Liviu Dragnea de a fi eliberat condiționat a vorbit, recent, chiar avocatul său, Flavia Teodosiu.

ADVERTISEMENT

”În situația în care se va accepta cererea de strămutare, această decizie va fi desființată de drept, conform legii și are o nouă șansă de a cere eliberarea condiționată la un alt tribunal.

Nu știu să vă spun la ce tribunal se va judeca pentru că în această situație nu îți alegi instanța la care vei fi trimis”, a declarat Flavia Teodosiu, conform Capital.

ADVERTISEMENT

Fostul lider social-democrat a încercat să împiedice ca procesul să se desfășoare la Tribunalul Bucureşti, prin depunerea unei cereri de strămutare a cauzei la alt tribunal din ţară, însă solicitarea a fost amânată de Curtea de Apel Bucureşti.

În motivarea deciziei, magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 spune că Liviu Dragnea îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă, din analiza coroborată a situaţiei personale a fostului lider PSD, instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!