News

Liviu Pop, fostul ministru al educației, show pe internet după ce a intrat în partidul lui Dragnea! Jigniri aduse contestatarilor Alianței pentru Patrie

Liviu Pop, fostul ministru al educației a făcut show pe internet după ce a intrat în partidul lui Dragnea!
18.10.2021 | 17:13
Liviu Pop fostul ministru al educatiei show pe internet dupa ce a intrat in partidul lui Dragnea Jigniri aduse contestatarilor Aliantei pentru Patrie
Liviu Pop a fost „urecheat” pe Facebook pentru o virgulă greșită. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Liviu Marian Pop a intrat într-un con de umbră după ce a părăsit barca social democraților. Apropiat de fostul lider al partidului, Liviu Dragnea, Pop nu s-a mai regăsit în planurile de viitor orchestrate mai întâi de Viorica Dăncilă, apoi de Marcel Ciolacu,

A devenit o victimă colaterală după condamnarea lui Dragnea, la fel ca multe alte nume importante în trecut din organigrama fostului președinte.

ADVERTISEMENT

Liviu Pop, fostul ministru al educației, show pe internet după ce a intrat în partidul lui Liviu Dragnea!

Ieșirea acestuia din închisoare și lansarea unui alt partid politic a făcut ca mulți oameni din vechea gardă să strângă în jurul său. Printre ei și Liviu Marian Pop care nu a ezitat o clipă și s-a implicat cu toate forțele în proiectul Alianța pentru Patrie.

Formațiunea lui Liviu Dragnea are între timp și site și oameni de online lucrează de zor pe rețelele de socializare. De altfel, FANATIK a scris AICI despre cum partidul a reușit să puncteze serios în ultima perioadă în căutările oamenilor pe internet.

ADVERTISEMENT

Liviu Pop a anunțat și el fiecare pas pe care l-au făcut reprezentanții partidului. La fel a făcut și pe 15 octombrie când a ținut să împărtășească prietenilor de pe Facebook că, în curând, gruparea va avea și un sediu, dar până atunci sunt disponibile paginile de pe rețelele de socializare.

Gramatica i-a jucat din nou feste fostului ministru al educației. Acesta a scăpat o virgulă între subiect și predicat și de aici a început potopul la postarea sa.

ADVERTISEMENT

Virgula între subiect și predicat, start joc la ironii

„Dragi patrioți, Alianța Pentru Patrie Sector 1, se bucură că ați ales să vă alăturați oamenilor care își iubesc țara. În curând vom anunța inaugurarea sediului, unde vă așteptăm să ne cunoaștem”, a fost postarea inițială a fostului ministru, una în care erau prezentate numeroase pagini și care a avut loc la ora 18.42.

Prima variantă publicată de Liviu Pop. Sursa foto – facebook

Culmea, două minute mai târziu, Liviu Pop a revenit asupra celor transmise și a ținut să facă și un anunț important. Astfel, acesta a precizat că Liviu Dragnea urma să fie prezent în studiourile Kanal D la emisiunea Denisei Rifai. Cu toate acestea, nimic despre virgulă.

ADVERTISEMENT
Editarea făcută de Liviu Pop la două minute distanță. Sursa foto – facebook

Abia când comentariile s-au înmulțit și ironiile au început să curgă la adresa sa, Liviu Pop a sesizat gafa și a îndepărtat „elementul” nedorit. A făcut-o, atenție, la ora 20.25 atunci când postarea a fost editată pentru a treia oară.

Varianta finală a postării. Sursa foto – facebook

„Aș da share numai ca să râd”, a notat Doina Ferent la postarea fostului ministru. Tiberius Filip a fost mai direct și l-a anunțat: „fără virgula aia între subiect și predicat, vă rog”. „Sunteți și analfabeți cu virgula între subiect și predicat!”, a scris și Liliana Contelman.

Serie de ironii la adresa Alianței pentru Patrie

Postarea a avut parte de o serie lungă de ironii. Oamenii n-au stat o clipă pe gânduri și au taxat trecutul politic al celor care activează acum în Alianța pentru Patrie.

Interesant este că Liviu Marian Pop a intrat în contre directe cu mai mulți dintre cei care au comentat, semn evident că a petrecut ceva timp pe internet în așteptarea reacțiilor după prima variantă postată.

„Faceti sediul cât mai aproape de Rahova, să nu obosiți”, l-a îndemnat Daniel Adrian pe fostul ministru al educației. La doar câteva secunde a venit și răspunsul acestuia: „vă găsește lumea acolo?”, a întrebat Pop.

Cu copy paste i-a răspuns și lui Lucien Basile Bob după ce acesta i-a scris: „Sediu? Pe centură! Acolo vă e locul nemernicilor”

„Patrioți? Lipsește o literă. Măi genunche, la cum v-ați bătut joc de țară, se zice patrihoți. Oare cine ține cheia când va merge Livache iarăși la țuhaus?”,  a scris și Teodor Bătrânu. Liviu Pop nu i-a rămas nici lui dator: „genunche este în DEX. Sper că știți să lecturați ce înseamnă”, a notat acesta încercând să-și apere o gafă mai veche.

Cum a plecat Liviu Pop din Partidul Social Democrat

Pe 20 octombrie anul trecut, senatorul Liviu Pop afirma că a fost exclus de pe lista candidaţilor PSD Maramureş pentru parlamentare, deşi filiala îl plasase pe primul loc al. Acesta și-a întrebat prietenii de pe Facebook dacă ar mai trebui să rămână în partid.

”Dragi prieteni de pe Facebook, deşi am fost votat pentru prima poziţie la Senat de CEX PSD Maramureş, am fost înlăturat de pe listă. Ce decizie credeţi că ar trebui să iau: 1. Să rămân în PSD? 2. Să îmi dau demisia din PSD? 3. Să candidez din partea altui partid? 4. Altceva?”, a scris atunci Pop pe Facebook.

A revenit pe 10 noiembrie când a anunțat că demisionează din PSD acuzând modul dictatorial în care Gabriel Zetea conduce filiala Maramureş. Acesta a ținut însă să transmită că va analiza revenirea în partid doar după ce Gabriel Valer Zetea nu va mai fi preşedintele organizaţiei PSD Maramureş.

”Astăzi m-am retras din Partidul Social Democrat. Este o decizie grea pentru mine în aceste momente dificile pentru partid, dar nu pot accepta să fac parte dintr-o organizaţie condusă dictatorial de către Gabriel Valer Zetea care nu respectă statutul PSD şi nici ultimul vot din Comitetul Politic Judeţean. 

Nerespectarea deciziilor democratice ale PSD de către acesta, coroborat cu aceeaşi conduită greşită din campania electorală recentă, mă determină să fac acest lucru. A condus şi pierdut ultimele 3 campanii electorale şi îşi doreşte acelaşi lucru şi pentru a 4 a oară”, a scris Pop pe Facebook.

Fostul ministru al educației a acuzat, referitor la Zetea, că ”doamna puternică din spatele lui l-a determinat să nu respecte hotărârea democratică a 91 de primari, viceprimari si preşedinţi de organizaţii locale PSD Maramureş”.

Clotilde Armand, acuze dure la adresa lui Liviu Pop

După care, în cazul lui Liviu Pop, s-a făcut liniște. Numele său s-a mai auzit abia în iulie 2021 când Clotilde Armand l-a nominalizat printre social democrații care au ținut baza sportivă Cireșarii închisă, bază despre care FANATIK a scris AICI.

„PSD şi afacerişti apropiaţi de Liviu Dragnea vor să pună mâna pe Baza Cireşarii! Mai mulţi primari au încercat să preia complexul de la Ministerul Educaţiei în administrarea Primăriei Sectorului 1. Toţi s-au izbit de ceva. Se numeşte PSD.

Da, toţi cei care au refuzat să predea această bază au fost miniştri PSD. Nume grele precum: Ecaterina Andronescu, Liviu Pop, Mihnea Costoiu şi chiar Liviu Dragnea (există un act de la Ministerul Dezvoltării din epoca Dragnea care spune că nu se poate preda această bază către primărie)”, acuza actualul primar al sectorului 1.

Liviu Pop, serie de gafe și bâlbe

La puțin timp după ce a preluat mandatul în cabinetul Tudose, Liviu Pop a intrat în atenția presei și a opiniei publice. Astfel, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, ministrul educației de atunci îşi asigura prietenii că „totul este sub control, operaţia la genunche a decurs bine”.

Nici audierile nu au mers tocmai bine pentru Liviu Marian Pop. Acesta a ținut să explice comisiei că se simte onorat şi responsabilizat în acelaşi timp şi a subliniat cât de important este că ministerul e condus, pentru prima dată în istorie, de un reprezentant al învăţământului preuniversitar.

Doar că, în 2021, Pop mai ocupase funcția de ministru interimar al educației în guvernul condus la aceea vreme de Victor Ponta.

O apariție la televizor s-a terminat cu o cascadă de glume la adresa lui Liviu Marian Pop. Acesta a explicat că în România gratuitatea educaţiei este stabilită prin Constituţie, iar copilul nu plăteşte nimic, părintele şi statul fiind cei care plătesc.

Înaintea debutului de an școlar, Liviu Pop, pe atunci ministru a fost întrebat ce-i sfătuieşte pe părinţii care se tem să-şi ducă copiii în şcoli nesigure, care nu au avizul ISU. Răspunsul a lăsat pe toată lumea cu gura căscată: „Să nu îi mai ducă la şcoala respectivă. În nicio şcoală neautorizată nu ar trebui să lăsăm copiii astăzi”

Liviu Pop, trei greșeli în câteva secunde

Mai mult decât atât, în timpul unei şedinţe de Guvern, Liviu Pop, încă ministrul educaţiei a a făcut nu mai puțin de trei greşeli gramaticale în doar nouă secunde

Acesta a transmis colegilor că „programele trebuiesc”, varianta corectă fiind „trebuie”, „planurile cadru- va fi modificat”, în loc de „planurile-cadru vor fi modificate” și a încheiat cu ,,va fi modificat şi planul, și programul”, corect fiind „vor fi modificate şi planul, şi programul”.

Culmea, Liviu Pop a inventat și județul Târgoviște atunci când a fost vorba despre doi elevi din Dâmbovița eliminați de la BAC pentru fraudă.

„Mi s-au adus nenumărate reproşuri în ultimele luni de când am preluat conducerea acestui minister, multe dintre ele de ordin personal, cum scriu, cum mă exprim. Nu voi încerca să mă disculp. În viaţă, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu”, a fost o altă gafă a fostului ministru.

ADVERTISEMENT