PNL şi USR cer demisia lui Liviu Pop, ministrul Educaţiei! Moţiunea va fi dezbătută şi votată astăzi

Moţiunea simplă a PNL "O Românie fără educaţie de calitate este o Românie săracă" va fi dezbătută şi votată, luni, în plenul Senatului. A fost semnată de 37 de senatori PNL şi USR,...
18.09.2017 | 08:19
PNL si USR cer demisia lui Liviu Pop ministrul Educatiei Motiunea va fi dezbatuta si votata astazi
ADVERTISEMENT

Moţiunea simplă a PNL “O Românie fără educaţie de calitate este o Românie săracă” va fi dezbătută şi votată, luni, în plenul Senatului. A fost semnată de 37 de senatori PNL şi USR, iar aceştia cer demisia ministrului Educaţiei, Liviu Pop. De asemenea, ministrul este îndemnat să prezinte un raport legat de starea învăţământului românesc.

“Această moţiune nu a fost depusă din pură formalitate! Dacă o veţi susţine vom arăta că educaţia este o preocupare reală a Parlamentului. Dacă nu o veţi vota, vă întreb cum o să mergeţi în faţa celor care v-au trimis să-i reprezentaţi aici? Votul pentru moţiune va semnifica un pas înainte spre performanţă şi competitivitate.

ADVERTISEMENT

Prin prezentul vot, noi, parlamentarii PNL şi ai USR, cerem Guvernului Tudose: rezolvarea de urgenţă a problemei manualelor şcolare, asigurarea tuturor resurselor financiare şi legale pentru obţinerea autorizaţiilor de funcţionare a tuturor şcolilor, finanţarea corectă a educaţiei româneşti, descentralizarea reală şi depolitizarea şcolii româneşti; promovarea şi dezvoltarea învăţământului profesional; elaborarea unei legislaţii şi a unor proceduri coerente pentru înfiinţarea de noi şcoli doctorale sau acreditarea de noi domenii de doctorat, demisia ministrului Educaţiei”, se arată în textul moţiunii.

De asemenea, conform textului moţiunii, România are un abandon şcolar record, de 19%. Totodată, se menţionează  că “anul şcolar 2017 — 2018 începe fără manualele de clasa a V-a, fără autorizaţii de funcţionare pentru şcoli (din peste 31.000 de unităţi de învăţământ, doar 6.500 având avize şi autorizaţii), cu un sistemul educaţional politizat la maximum, fără bani pentru salariile profesorilor, fără investiţii pentru modernizarea procesului didactic în universităţi”.

ADVERTISEMENT